objavljeno 09.05.2014. 19:01:00
NEMA MIRA

Sukobi u Mariupolju, dvadesetak poginulih

Provokacije u Ukrajini se nastavljaju, a svaka akcija ukrajinske vojske dobiva snažan otpor i raste broj žrtava

Mariupolj je novo središte sukoba
Mariupolj je novo središte sukoba (Screenshot YouTube)

Ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov je na Facebooku napisao da je 'u sukobima u Mariupolju stradalo 20 pobunjenika i jedan policajac', prenio je AFP.

Ukrajinske vojne snage sukobile su se u petak s proruskim separatistima u glavnoj policijskoj postaji u lučkome gradu Mariupolju i u zgradi ministarstva unutarnjih poslova, pri čemu je osam ljudi ubijeno, a ima i ranjenih, prenosi je ranije ukrajinski Interfax. 

Ured za odnose s javnošću Kremlja javio je kako je ruski predsjednik Vladimir Putin sletio na Krim. On bi trebao sudjelovati na proslavi pobjede nad nacističkom Njemačkom, unatoč pozivima Zapada da ne odlazi na ukrajinski poluotok koji je anektirala Rusija.

Agencija navodi da je policija pokušala ponovno preuzeti kontrolu nad policijskom zgradom, no proruski separatisti koji su ranije zauzeli zgradu ministarstva unutarnjih poslova otvorili su na njih vatru.

Mjesna policija u istočnoj ukrajinskoj pokrajini Donjecku, središtu pobune proruskih separatista protiv Kijeva, nije željela komentirati incident.

Novinarka u Mariupolju rekla je da se ispred zgrade glavne policijske postaje koju su zauzeli proruski pobunjenici vode žestoke borbe. Tvrdi da je među pobunjenicima jedan ubijen i šest ranjenih.

09.05.2014. 19:01:00
http://m.metro-portal.hr/sukobi-u-mariupolju-dvadesetak-poginulih/84872/