objavljeno 18.03.2018. 09:01:00
SAVJETI :)

Suha kosa - kako riješiti problem

Dodatno isušivanje kose se može spriječiti konzumiranjem zdrave hrane i pravilnom njegom kose, a izgled kose će poboljšati namirnice bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama

Pametnim trikovima do zdravije kose
Pametnim trikovima do zdravije kose (Pixabay)

Suha kosa dovodi do peruti, a može dovesti i do gubitka kose, a osim toga izgleda nezdravo i oštećeno. Baš zbog toga bi trebali što prije početi brinuti o njoj!

Kada vlas kose ne zadržava i ne apsorbira dovoljno vlage kosa postaje suha i dovodi do lomljive kose što se posebno događa kada se kosu češlja.

Zašto kosa postaje suha?

Suhu kosu uzrokuje pretjerano pranje kose, korištenje raznih preparata za stiliziranje kose, prehrambeni nedostatci, često bojanje kose i dugotrajno izlaganje morskoj soli i suncu za vrijeme ljetnih mjeseci.

Dodatno isušivanje kose se može spriječiti konzumiranjem zdrave hrane i pravilnom njegom kose, a izgled kose će poboljšati namirnice bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama zbog kojih će kosa biti zdravija i jača.

Zeleno lisnato povrće

Ne zaboravite u prehranu uvrstiti i zeleno lisnato povrće koje sadrži željezo i kalcij koji su ključni za rast kose i zdravlje.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Andrea Holi
18.03.2018. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/suha-kosa-kako-rijesiti-problem/110941/