objavljeno 21.01.2017. 15:46:00
SAVJETI

Strije - kako ih spriječiti, a kako liječiti

Kako bismo spriječili njihovu pojavu u trenucima kad dobivamo višak kilograma, vrlo je važno kožu redovito hidratizirati

Reagirati treba prije nego što se pojave
Reagirati treba prije nego što se pojave (Arhiva)

Strije muče velik broj žena, a kako u zimskim mjesecima obično dođe i kakav kilogram viška, velika je šansa da će se pojaviti i nove - bilo kakva brza promjena kilaže prema gore uzrokuje naglo rastezanje kože i ona puca, stvarajući strije.

Kako spriječiti? Nije toliko komplicirano, a sve počinje s redovitom hidratacijom kože. Uz razne hidratantne kreme preporučuje se i korištenje ulja, naročito maslinovog i bademovog koje apliciramo na kožu nakon tuširanja i ostavimo da se upije u potpunosti.

>> Ulje narančinih cvjetova uklanja strije >>

Uz to, izuzetno je važna i prahrana, pa tako morate uvijek na tanjuru imati hranu bogatu antioksidansima - šumsko voće ili špinat, na primjer.

>> Prirodna sredstva protiv strija >>

Kreme protiv bora mogu također pomoći, jer sadrže vitamin E koji pomaže u obnavljanju kože, a i razne sastojke koji potiču proizvodnju kolagena kao što su vitamin A ili njegova sintetička inačica retinol.

Hrana bogata vitaminom A - pojačat će djelovanje krema, pa jedite ribe, bundeve, mlijeko i mliječne proizvode, kelj, mrkvu ili voće poput marelica, breski i jabuka.

Hrana koja je bogata vitaminom E - sjemenke suncokreta, jaja, maslinovo ulje, orašasti plodovi i pšenične klice.

Sve u svemu, najvažnije je djelovati - odmah!

21.01.2017. 15:46:00
http://m.metro-portal.hr/strije-kako-ih-sprijeciti-a-kako-lijeciti/102625/