objavljeno 22.11.2015. 14:36:00
PREUREDITE

Što vas može deprimirati u vlastitom domu

Uređenje doma zahtjevan je zadatak za svakoga, pa donosimo par naputaka koji će vam pomoći da od stana napravite - dom

Kako urediti dom da bude ugodan
Kako urediti dom da bude ugodan (Shutterstock)

Uređenje doma ozbiljna je stvar, jer od rasporeda namještaja i sitnica ovisi hoćete li napraviti pravi dom ili mjesto na kojem spavate, neugodno za boravak.

Evo par stvari koje, ako ih ne napravite kako treba, mogu izazvati pravu depresiju ...

Biljke - ako vam se ništa ne zeleni ili šareni u kući, možete biti sigurni da je to jedan od glavnih razloga što vam nedostaje energije i loše ste raspoloženi. Osim izgledom, biljke prostor oživljavaju i pročišćavanjem zraka, a dobro je poznato da pogled na njih smanjuje stres.

Hodnik - mora biti uvijek uredan, jer hrpa razbacanih stvari na samom ulazu definitivno deprimira, a stručnjaci za feng shui će vam reći da to skuplja i unosi negativnu energiju u prostor.

Jednobojnost - zidovi su vam bijeli? To je možda fora prvo vrijeme, no nakon toga dobit ćete osjećaj da živite u nekom umjetnom, hladnom svijetu ... poigrajte se bojama zidova i prostor će postati ugodniji. Isto vrijedi i za namještaj i posteljinu.

Svjetlost - prozori su ključni, što više dnevne, prave svjetlosti treba ulaziti u dom ne samo kako bi ga obasjalo, već zbog toga što je to najzdravija frekvencija svjetlosti za ljude.

Televizor - samo u dnevnoj sobi, nikako u spavaćoj, iako tamo može poslužiti za seksi igrice

Osvrnite se malo oko sebe i napravite par promjena, osjećat ćete se bitno ugodnije.

22.11.2015. 14:36:00
http://m.metro-portal.hr/sto-vas-moze-deprimirati-u-vlastitom-domu/95128/