objavljeno 25.07.2017. 09:01:00
OZBILJNO?

Što stvarno tjera komarce?

Testirani su razni sprejevi i nije da nisu imali uspjeha, ali u prilično ograničenim količinama - kad je oko vas puno komaraca, jednostavno ih nemate šanse otjerati sve

Prirodni repelent je najučinkovitiji
Prirodni repelent je najučinkovitiji (Arhiva)

Komarci su ljetna napast koje se nije jednostavno riješiti, a kad je u pitanju tjeranje male leteće gamadi, svatko ima neki svoj recept u kojeg se kune - od piva i sličnih varijanti do nekih kupovnih repelenata koji "garantirano odbijaju komarce".

Sve bi to bilo lijepo i krasno kad bi bilo istinito, ali - nije. Znanstvenici su odlučili testirati raznorazne repelente, no rezultati su zapravo bili porazni.

Testirani su razni sprejevi i nije da nisu imali uspjeha, ali u prilično ograničenim količinama - kad je oko vas puno komaraca, jednostavno ih nemate šanse otjerati sve.

Ipak, na kraju testiranja dobili su i pobjednika čija je učinkovitost bila - 60 posto. Ako vam se čini malo, vjerujte, to je bio uvjerljivo najbolji rezultat, a radi se mješavini ulja eukaliptusa i limuna

Ono što je sjajno u cijeloj priči jest činjenica da je ova mješavina uvjerljivo najbolje rezultate pokazivala u borbi protiv tigrastih komaraca, napasti koja ubada i danju i ostavlja prilično velike i bolne dokaze svog ugriza.

Tigraste dosade ipak se može otjerati

S druge strane većina ogrlica, narukvica i drugih naprava koje navodno imaju sastojke zbog kojih vam komarci ne žele prići nisu prošle test. Nikakav uspjeh nisu imale ni narukvice koje odbijaju komarce sa zvučnim valovima.

Stoga, ako se stvarno želite zaštititi, napravite svoj prirodni repelent od ulja eukaliptusa i limuna u omjeru pola - pola i uživajte...

25.07.2017. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/sto-stvarno-tjera-komarce/106317/