objavljeno 15.01.2016. 14:56:00
PRAVILA

Što se NE radi kad putujete

Kako je u zadnje vrijeme popularno napadati ljude koji se ne prilagođavaju običajima zemalja u koje dolaze, evo nekih koje sigurno ne znate

Što se ne radi u Japanu
Što se ne radi u Japanu (Arhiva)

Putovanja nose i različite običaje, pa evo popisa neobičnih pravila koja vrijede u popularnim svjetskim destinacijama, a za koje vjerojatno niste ni znali da postoje.

Hranjenje golubova u Italiji - u Veneciji nije samo nepoželjno - zakonom je zabranjeno!

Koliko zarađuje u Velikoj Britaniji - osim ako ste zaista bliski, o novcu i plaćama u Velikoj Britaniji se ne raspravlja.

Ostavljanje napojnice u Japanu - ne samo da nije potrebno ostavljati napojnice, već nije ni poželjno. Davanje novca koji je veći od određenog iznosa usluge smatra se uvredom pa se napojnice ne ostavljaju ni u taxijima ni u restoranima ili kafićima.

Zviždanje na Novom Zelandu - tamo muškarci ne dovikuju i ne fućkaju za ženama na ulici jer se to smatra oblikom nepoštovanja pa to ne bi smjeli raditi ni turisti. I kod nas je stvar ista, ali je se, nažalost, mnogi ne pridržavaju.

Žvake u Singapuru - u Singapur je zabranjeno unositi žvakaće gume osim ako se radi o dentalnim ili nikotinskim žvakama koje je prepisao liječnik. Još jedan savjet - nemoj jesti u javnom prijevozu.

15.01.2016. 14:56:00
http://m.metro-portal.hr/sto-se-ne-radi-kad-putujete/96025/