objavljeno 04.02.2015. 09:01:00
BLJAK

Što nam sve rade gazirana pića

Razlog ubrzanog starenja su promjene na DNK izazvane tvarima iz gaziranih pića, a prosječno se takve osobe čine 4.6 godina starije nego što jesu

Gazirana pića treba izbjegavati
Gazirana pića treba izbjegavati (Arhiva)

Gazirana pića jedan su od najčešćih oblika osvježenja, no kad malo bolje pogledamo njihov učinak na naše zdravlje, jedino što možemo napraviti je - prestati ih konzumirati.

Razna istraživanja pokazala su da su gazirana pića izuzetno štetna po zdravlje, a tu ne mislimo na ostavljanje komada raznih materijala u njima da se rastope, već ozbiljna, znanstvena istraživanja.

>> Gazirana pića ubrzavaju starenje >>

Tako su znanstvenici sa Sveučilišta Kalifornija ustanovili da osobe koje piju dvije limenke gaziranog pića dnevno stare brže od onih koji ih ne konzumiraju. Razlog ubrzanog starenja su promjene na DNK izazvane tvarima iz gaziranih pića, a prosječno se takve osobe čine 4.6 godina starije nego što jesu.

Jednaka količina gaziranih pića dnevno ujedno i otupljuje percepciju okusa slatkog, što povećava našu želju za takvom hranom, a uz to povećavaju i rizik obolijevanja od raka.

>> Što dijetna gazirana pića rade vašem tijelu >>

Naime, žene koje piju tri ili više limenki gaziranih pića tjedno imaju veću vjerojatnost za obolijevanje od raka dojke zbog povećanja gustoće grudi.

Kako gazirana pića imaju i dokazano loš utjecaj na jetru i oštećuju kosti i zube, bilo bi vrijeme da ih izbacite iz upotrebe ...

>> Gazirana pića stvaraju bore na licu >>

04.02.2015. 09:01:00
http://m.metro-portal.hr/sto-nam-sve-rade-gazirana-pica/89968/