objavljeno 29.05.2010. 15:53:40
DIGITALNA REPUTACIJA

Što ljudi najčešće traže na Googleu?

Internetske tražilice su nam olakšale život. U samo nekoliko sekundi možemo dobiti informacije koje su nam u tom trenutku potrebne

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

U puno slučajeva nas odvedu i na stranice na koje nikad sami ne bi ni pomislili. No, čini se da ljude najviše na internetu zanimaju informacije o njima samima. Više od polovice internetskih korisnika barem jedno je u tražilicu upisalo svoje ime i prezime.

Preko 57 posto internetskih korisnika u SAD-u zanima njihova "digitalna" reputacija, pokazalo je istraživanje Pew centra za istraživanje. To je povećanje za 10 posto u odnosu na 2006. godinu. Rezultati pokazuju kako je upravljanje reputacijom na internetu postalo veoma važno za budućnost online života. To dokazuju i posljednje reakcije korisnika Facebooka na probleme s privatnošću.

Zbog sve češćeg objavljivanja i dijeljenja informacija na internetu, zabrinutost o digitalnoj reputaciji samo će rasti, piše CNN. "Studija je pokazala i da su mlađi korisnici skloniji restrikciji onoga što dijele i da više pažnje pridaju upravljanju mogućnostima privatnosti", rekla je znanstvenica Mary Madden. Istraživanje je provedeno na 2,253 osobe starije od 18 godina i to telefonski od 18 kolovoza do 14 rujna prošle godine.

29.05.2010. 15:53:40
http://m.metro-portal.hr/sto-ljudi-najcesce-traze-na-googleu/41235/