objavljeno 19.10.2015. 21:41:03
HE HE

Što je ženama važnije - obitelj, partijanje ili karijera

Emocionalna neplodnost nova je kovanica koja znači da činjenica da nemate djecu nije vaš osobni izbor već nedostatak prave osobe s kojom bi djecu imali

Ženama je partijanje sve važnije
Ženama je partijanje sve važnije (Shutterstock)

Žene su definitivno izašle iz nekih okvira koji su ih sputavali stoljećima, pa je tako novo istraživanje provedeno u Britaniji na preko 3 tisuće žena starih od 28 do 45 godina pokazalo da im je glavno - partijanje i karijera.

Čak polovica ispitanih žena niti ne pomišlja na dijete jer imaju problema s pronalaskom pravog partnera, a to ih pogađa gotovo kao da su neplodne.

Štoviše, sve je više žena spremno je čekati pravu osobu koliko god je potrebno pa razmišljaju o zamrzavanju svojih jajašaca kako bi mogle roditi bez obzira na godine, a dobar dio se nećka oko posjete banci sperme. 

Naravno, psiholozi su odradili svoj posao i dali ime ovoj pojavi - emocionalna neplodnost, prevedeno, činjenica da nemate djecu nije vaš osobni izbor već nedostatak prave osobe s kojom bi djecu imali.

Ma koliko stručnjaci naglašavali da je pravo vrijeme za dijete prije navršene 35. godine života, sve veći broj žena jednostavno nije spreman za djecu u tom dobu, što iz financijskih, što iz gore navedenih razloga. 

19.10.2015. 21:41:03
http://m.metro-portal.hr/sto-je-zenama-vaznije-obitelj-partijanje-ili-karijera/94560/