objavljeno 20.02.2020. 21:42:00
ZANIMLJIVO

Što je muškarcima privlačno?

Muškarci u zemljama koje favoriziraju ravnopravnost spolova smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom

Mozak je važan, cure
Mozak je važan, cure (Arhiva)

Muškarci su ženama nejasni u nekim stvarima, a jedna od najvažnijih je - što njih zapravo privlači na ženama,

Naravno, iz ove priče čemo isključiti stereotipne likove koji su zadovoljni lijepim licem prepunim šminke koje mogu pokazivati unaokolo, zajedno s pripadajućom plastikom raspoređenom po tijelu...

Naime, u sklopu istraživanjapokazalo se da je ženski intelekt osobina privlačnija od lijepa lica.

Znanstvenici su otkrili da muškarci u zemljama koje favoriziraju ravnopravnost spolova smatraju inteligenciju kod žena vrlo atraktivnom, za razliku od zemalja u kojima i dalje vlada velika nejednakost.

Kako je objašnjeno, taj rezultat ima smisla jer živimo u vremenu u kojem oba partnera vrlo često moraju raditi, odnosno rade za dobrobit kućanstva, a s evolucijskog stajališta, osoba će inteligentnog partnera smatrati privlačnim jer u takvoj osobi vidi nekoga tko će joj pomoći u održavanju financijske stabilnosti.

Alice Eagly, jedna od voditeljica istraživačkog tima, rekla je da "muškarci traže partnerice koji će im pomoći minimalizirati troškove i povećati korist za njihov budući život".

Ova promjena u svijetu privlačnosti ima utjecaj i na izlaske - na spojevima se od osoba očekuje da se pojave kao sigurne osobe s određenim postignućima i s odgovorom na pitanje u kojem smjeru žele razvijati svoj život.

Istraživanje je pokazalo i da je od lijepog lica bitnija postala sposobnost samootkrivanja.

20.02.2020. 21:42:00
http://m.metro-portal.hr/sto-je-muskarcima-privlacno/123901/