objavljeno 05.12.2016. 20:01:00
ZNATE LI?

Što je jedina garancija uspješne i stabilne veze?

Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju

Nije ni ljubav ni zaljubljenost
Nije ni ljubav ni zaljubljenost (Arhiva)

Zaljubljenost ili ljubav divne su stvari, no ako tražite ono što garantira uspješnu, stabilnu vezu pronaći ćete ga negdje drugdje - radi se o temeljnim vrijednostima!

Tako tvrdi psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu svoju karijeru posvetio je rješavanju ljubavnih problema koji kaže da je najvažnije za vezu da s partnerom dijelite iste temeljne vrijednosti.

Naime, temeljne vrijednosti mnogostruko su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju, kazao je za BI doktor Pearson.

Uz to, zajednički interesi jednako tako mogu biti predmet kompromisa, ali zato vrijednosti - ne mogu.

Primjerice, ako biste vi željeli za vikend otići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i radite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu.

Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.

A to je stvar o kojoj stvarno samo rijetki razmišljaju ....

05.12.2016. 20:01:00
http://m.metro-portal.hr/sto-je-jedina-garancija-uspjesne-i-stabilne-veze/101741/