objavljeno 15.01.2009. 14:25:42
već je tradicija

Stiže Noć muzeja

Noć u kojoj muzeji rade do iza ponoći svake godine privlači sve više posjetitelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Andrej Svoger, Cropix )

Oko sedamdeset hrvatskih muzeja i ove se godine priprema za Noć muzeja - veliku kulturnu manifestaciju hrvatskih muzeja, koji će 30. siječnja od 18 sati do jedan sat poslije ponoći biti otvoreni i besplatni za građanstvo.

Manifestaciju organizira Hrvatsko muzejsko društvo (HMD), koje je priopćilo da u suradnji sa 70-ak hrvatskih muzeja priprema bogate edukativne i zabavne programe u muzejima i galerijama u Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku, Dvorcu Trakošćanu, Đakovu, Gornjoj Stubici, Gospiću, Karlovcu, Koprivnici, Krapini, Opatiji, Osijeku, Požegi, Puli, Rijeci, Samoboru, Slavonskome Brodu, Splitu, Umagu, Vidu (Metković), Virovitici, Vukovaru, Zadru i Zagrebu.

HMD navodi da je zanimanje publike za ovogodišnju Noć muzeja iznimno veliko, što potvrđuje tezu o važnosti hrvatskih muzeja za kulturno-turističku ponudu.

U prošlogodišnjoj Noći muzeja zabilježeno je više od 100.000 posjeta atraktivnim programima hrvatskih muzeja.

Za Noć muzeja HMD je proglašen najboljim natjecateljem na Danima kreativnosti i inovativnosti 2008. u kategoriji kreativnih i inovativnih proizvodnih programa ili proizvoda. (hina/metro-portal)

15.01.2009. 14:25:42
http://m.metro-portal.hr/stize-noc-muzeja/14192/