objavljeno 09.10.2008. 14:14:21

Stipendije za znanstvenice

Mlade znanstvenice Petra Šimić i Lovorka Gregurević otkrivaju načine liječenja osteoporoze
Mlade znanstvenice Petra Šimić i Lovorka Gregurević otkrivaju načine liječenja osteoporoze (Biljana Gaurina, CROPIX)

U Ministarstvu kulture predstavljen je i otvoren natječaj za stipendije Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti" u organizaciji Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i korporacije L' Oreal Adria.

To je treći po redu natječaj, bit će otvoren do 17. studenoga, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture.

Stipendije se dodjeljuju u vrijednosti od četiri tisuće eura znanstvenicama u tijeku stjecanja doktorske titule s ciljem promicanja i popularizacije znanosti.

Ove godine dodijelit će se četiri stipendije a o novim stipendisticama odlučivat će natječajno povjerenstvo u kojemu su predsjednica akademkinja Sibila Jelaska, akademici Vladimir Paar i Krešimir Nemec, Jasna Mencer, Ivan Vicković, Dražen Vikić- Topić, Katica Biljaković i Vida Demarin.

Nacionalne stipendije namijenjene su znanstvenicama s područja prirodnih znanosti, biotehnike i medicine.

Natječajno povjerenstvo će do kraja prosinca ove godine odlučiti o nove četiri dobitnice stipendije. O važnosti tog projekta koji će utjecati na promociju hrvatske znanosti u svijetu govorili su i državna tajnica u Ministarstvu kulture Nina Obuljen, predstavnik L' Oreala Adrie Philippe Cornu i članovi Povjerenstva i nekoliko dobitnica stipendija iz prva dva natječaja.

Svečana dodjela nacionalnih stipendija predviđena je za 22. siječnja iduće godine. (hina/metro-portal)

09.10.2008. 14:14:21
http://m.metro-portal.hr/stipendije-za-znanstvenice/12316/