objavljeno 13.02.2008. 00:28:30

Stipe Pletikosa u Marseilleu lovi osminu finala Kupa Uefe

Utakmicama šesnaestine finala Kupa Uefe nastavlja se sezona eurokupova

Spartaku i Pletikosi problem će predstavljati duga stanka
Spartaku i Pletikosi problem će predstavljati duga stanka (GETTY IMAGES)

U srijedu i četvrtak utakmicama šesnaestine finala Kupa Uefe nastavlja se nogometna sezona europskih kupova, nažalost i ove godine bez hrvatskih klubova. Od 32 preostale momčadi Kupa Uefe nalazi se čak šest bivših pobjednika. Njemačka ima čak pet klubova, a Engleska, Portugal i Španjolska po tri.

Vodeća momčad Bundeslige minhenski Bayern najveći je favorit za osvajanje, a u šesnaestini finala Bavarci se sastaju sa škotskim Aberdeenom, koji će nastupiti bez čak pet igrača iz prve postave. Aberdeen je prije 25 godina u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova izbacio Bayern i osvojio Kup, no Škoti nemaju iluzija da se to može ponoviti, tim više što igraju u lošoj formi (poraz od Celtica 1-5).

Parovi Kupa UefeSRIJEDA: Zenit - Villarreal (17 sati), Galatasaray - Bayer (17.45), AEK - Getafe (18), Brann - Everton (19), Werder - Braga (19.30), Anderlecht - Bordeaux (19.45), PSV - Helsingborgs (19.45), Marseille - Spartak (19.45), Rangers - Panathinaikos (20), Sporting - Basel (20.45); ČETVRTAK: Aberdeen - Bayern (18), Zürich - HSV (19.30), Rosenborg - Fiorentina (19.45), Bolton - Atletico (20), Slavia - Tottenham (20), Benfica - Nürnberg (20.45)Werder Bremen će s oporavljenim Ivanom Klasnićem dočekati portugalsku Bragu, dok Bayer Leverkusen putuje u Istanbul na dvoboj s Galatasarayem. S druge strane, Tottenham čeka dvoboj sa Slavijom. Trener Spursa Juande Ramos ove je sezone već igrao s Česima, ali je tada bio na klupi Seville s kojom je dvaput zaredom osvojio Kup Uefe. Španjolac se nada da će se niz nastaviti s Tottenhamom.

Od ostalih engleskih klubova Everton se sastaje s Brannom, kome prvenstvo počinje tek u svibnju, a Bolton čeka teška zadaća u okršaju s Atletico Madridom.

Villareal ide na teško gostovanje kod ruskog prvaka Zenita iz St.Peterburga, a Olympique Marseille će pokušati iskoristiti činjenicu da Spartak iz Moskve sa Stipom Pletikosom nije u natjecateljskoj formi zbog dugačke stanke. 

Piše: HINA/METRO
13.02.2008. 00:28:30
http://m.metro-portal.hr/stipe-pletikosa-u-marseilleu-lovi-osminu-finala-kupa-uefe/2877/