objavljeno 27.01.2010. 19:28:28
TAJ MRAČNI PREDMET ŽELJA

Steve Jobs predstavio iPad

GALERIJA FOTOGRAFIJA - Novi gadget iz radionice Appleovih čarobnjaka trebao bi pomesti konkurenciju, kao i obično

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Najiščekivaniji gadget konačno je predstavljen, Steve Jobs je pred oduševljenom publikom u San Franciscu izvadio iPad, novo čudo Appleove radionice i demonstrirao superiorno zabavno prijenosno računalo koje se sastoji, naizgled, samo od ekrana.

Tablet kojem su nadjeli razna imena, a iSlate se iz nekog razloga najviše svidjeo novinarima, zove se iPad, velik je 9,7 incha i radi čuda, barem tako izgleda kada ga na velikom ekranu Yerba Buena Arts centra demonstrira Jobs.

Jednostavno i intuitivno sučelje, bazirano na već viđenim Appleovim doskočicama koje su proslavile iPhone omogućava korisnicima surfanje uz neviđeno snažnu bateriju koja u standby modu može biti mjesec dana, a omogućava čak deset sati rada. Stvarčica je tanja od dva centimetra, okreće se jednako kao i iPhone, pokreće ga procesor A4 brzine 1 Ghz, a memorije može imati od 16 - 64 Gb.

Kako je na predstavljanju rekao sam Jobs, ništa od toga nije toliko revolucionarno kao što je sam koncept mašine koja će ujediniti mogućnosti smartphonea i prijenosnog računala u nekoj međuvarijanti koja je dovoljno prijenosna i dovoljno velika u isto vrijeme.

Uz mogućnosti povezivanja s docking stationom dolazi i ugrađen mikrofon, zvučnici, obvezan Wi-fi i, začudo, Bluetooth. Sve iPhone aplikacije se uredno izvode bez ikakvih problema, tako da je iPad definitivno postavio standarde koje ostali trebaju dostići.

 

27.01.2010. 19:28:28
http://m.metro-portal.hr/steve-jobs-predstavio-ipad/31600/