objavljeno 03.11.2012. 11:33:00
ZANIMLJIVO

Statistike društvenih mreža u ovoj godini

Od milijardu korisnika Facebooka trećina boluje od sindroma Facebook ovisnosti, a prosječni korisnik YouTube dnevno troši 15 minuta na pregledavanje videa

Što smo radili na društvenim mrežama 2012.
Što smo radili na društvenim mrežama 2012. (go-globe.com)

Zanimljivom anketom i statistikama tvrtka Go-globe.com napravila je preglednu infografiku društvenih medija za 2012. godinu, u kojoj su obrađeni korisnici mreža Blogging, Facebook, Google +, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Twitter i YouTube.

Od milijardu korisnika Facebooka, njih čak 350 milijuna spada u kategoriju Facebook ovisnika, a više od četvrtine uopće ne mari za postavke privatnosti. Twitter je isto prilično velik, tako da bi njegovi korisnici bili 12. država po veličini na svijetu, a prosječno se svake sekunde objavi 750 raznih tweetova.

Na Pinterestu je nevjerojatnih 97 posto korisnika ženskog roda, a LinkedIn ima oko milijun raznih grupa i na njega se svake sekunde registrira dvoje novih korisnika. 

Instagram ima čak 576 lajkova u sekundi, a prosječan korisnik YouTube dnevno troši petnaestak minuta na pregledavanje zanimljivih sadržaja. 

Google+ je također počeo ostvarivati značajne uspjehe, a dvije trećine korisnika su muškarci, dok se +1 gumb dnevno pritisne čak 5 milijardi puta. 

Kad se pogledaju gornje brojke, svaka priča o tome kako su nam društvene mreže usputna zabava padaju u vodu.

Cijelu infografiku pogledajte OVDJE.

03.11.2012. 11:33:00
http://m.metro-portal.hr/statistike-drustvenih-mreza-u-ovoj-godini/74667/