objavljeno 26.11.2022. 16:01:00
NASTAVAK...

Sprema se novi krug sankcija Rusiji

Europska unija priprema deveti paket sankcija protiv Rusije zbog invazije na Ukrajinu, izjavila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen tijekom posjeta Finskoj

Valjda će shvatiti...
Valjda će shvatiti... (Arhiva)

- Naporno radimo na tome da udarimo Rusiju ondje gdje boli kako bismo još više oslabili njezinu sposobnost da vodi rat u Ukrajini i danas mogu objaviti da punom brzinom radimo na devetom paketu sankcija, rekla je Ursula von der Leyen na konferenciji za novinare u Helsinkiju.

Dodala je kako je uvjerena će vrlo skoro, u dogovoru sa skupinom G7 i drugim velikim partnerima biti postignut dogovor o globalnom ograničenju cijene za rusku naftu.

- Nećemo posustati dok Ukrajina ne pobijedi Putina u njegovu nezakonitu i barbarskom ratu, rekla je.

Von der Leyen nije iznijela pojedinosti o mjerama koje će sadržavati deveti krug sankcija koji planira EU.

Osmi krug sankcija dobio je konačno odobrenje prošli mjesec, a uključuje više restrikcija za trgovinu čelikom i tehnološkim proizvodima.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerima Finske i Estonije i zamjenikom premijera Švedske, Von der Leyen je rekla da ruski napadi na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, kao što je elektroenergetska, odgovaraju ratnim zločinima.

- Znam da će naši ukrajinski prijatelji poraziti tu strategiju jer su snažni i imaju pravedan motiv, a mi, EU, bit ćemo uz njih u tim teškim vremenima dok god bude trebalo, kazala je predsjednica Europske komisije.

26.11.2022. 16:01:00
http://m.metro-portal.hr/sprema-se-novi-krug-sankcija-rusiji/140165/