objavljeno 12.12.2016. 11:31:00
WOW!

Sotheby's dolazi u Hrvatsku

Poznata svjetska aukcijska kuća Sotheby's Internacional Reality u siječnju iduće godine svoja vrata otvara u Hrvatskoj, u sklopu splitskog Hotela Le Meridien Lav

Sothebys stiže u Split
Sothebys stiže u Split (Arhiva)

Sotheby's je najpoznatija svjetska aukcijska kuća koja radi od 1744. godine, spaja kupce i prodavatelje luksuznih umjetnina i drugih prestižnih vrijednosti.

Od 1976. godine djeluje i mreža tvrtki za promet luksuznim nekretninama diljem svijeta Sotheby's International Reality.Brend Sotheby's posluje u 65 zemalja svijeta s 840 ureda i devetu je godinu zaredom dobitnik nagrade "Franchise Business Review's Best in Category for Real Estate Award".  Dizajnirana je tako da jedinstvenim personaliziranim uslugama povezuje najkvalitetnije nekretnine s najprestižnijim klijentima diljem svijeta.

Direktor budućeg ureda Croatia Sotheby's Int. Reality u Splitu i ovlaštena osoba za zastupanje je ekonomist Marko Pažanin, kojemu je uspjelo s tvrtkom Porta Stella Luxury Estate zadovoljiti niz poslovnih kriterija složene procedure selekcije za ulazak u odabrano društvo franšizera Sotheby's International Reality.

"Činjenica da je Sotheby's odabrao Hrvatsku za širenje svoje mreže ureda za promet nekretninama potvrđuje rast ugleda naše zemlje u svijetu. Cilj nam je dovesti što veći broj kupaca koji će u Hrvatskoj imati svoj drugi ili treći dom, ali i potaknuti potencijalne investitore na ulaganje. Uz vrhunsku profesionalnu ekspertizu naš ured u Splitu će imati pristup globalnoj mreži investitora i kupaca luksuznih nekretnina što je jedinstvena prednost na domaćem tržištu", kazao je Pažanin.

Najveći interes stranih kupaca su vile uz more, da je nekretnina u skladu sa stilom života kojeg njeguju. Zanimljivo je da se identitet kupaca i prodavatelja drži potpunoj diskreciji, a doznaje se da kupce interesiraju vile s bazenima koje su izdvojene iz stambenih područja, većinom su u vlasništvu gospodarstvenika i poznatih sportaša te im je tržišna vrijednost veća od milijun i pol eura. Nije isključeno da budućim kupcima u Hrvatskoj ne bude interesantna i primamljiva i neka od državnih rezidencija.

Internacional Reality Affiliates LLC u prošloj je godini samo u Americi zabilježio rekordnu zaradu u povijesti tvrtke sa oko 80 milijardi dolara vrijednosti prodanih nekretnina, a sve je to postignuto putem više od 100 tisuća transakcija. Radi se o porastu od 13 posto u odnosu na 2014. godinu.

12.12.2016. 11:31:00
http://m.metro-portal.hr/sothebys-dolazi-u-hrvatsku/101874/