objavljeno 20.02.2018. 10:01:00
PROGNOZA VREMENA

Snijeg, vjetar i loše vrijeme - i danas i još par dana

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti

Kolnici su uglavnom čisti
Kolnici su uglavnom čisti (Screenshot)

Snijeg obilno pada u pojedinim dijelova Hrvatske, a sljedećih će ga dana biti gotovo u cijeloj zemlji. Na Zavižanu već u ovim trenucima ima više od 2 metra snježnog pokrivača. U Delnicama ga je 94 cm, na Sljemenu 81 cm, Ogulinu 61 cm, u Gospiću 46 cm, po Zagorju ga je desetak centimetara...

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti Hrvatske uz susnježicu i snijeg te stvaranje novog snježnog pokrivača, ponajprije u gorskim predjelima, na Jadranu povremeno kiša, većinom u Dalmaciji, a na jugu i obilnija, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za utorak.

Duž obale sjevernog i dijela srednjeg Jadrana ponegdje može biti i malo snijega.

U unutrašnjosti će povremeno puhati umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, u gorju na udare i jak. Na Jadranu umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na jugu Dalmacije jugo i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od -1 do 4 na kopnu te od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva na Jadranu. 

Sljedećih dana, prema sedmodevnoj prognozi DHMZ-a, snijega će biti diljem zemlje.

Što se tiče prometa, situacija je za sada još uvijek pod kontrolom, javlja HAK. Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb otvorene su za sva vozila, snijeg otežava vožnju u većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske te mjestimice u zaleđu Dalmacije, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 između Karlovca i Knina i državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Kikovice. 

Bez obzira na to, ako baš ne morate na put - ne idite!

20.02.2018. 10:01:00
http://m.metro-portal.hr/snijeg-vjetar-i-lose-vrijeme-i-danas-i-jos-par-dana/110433/