objavljeno 22.02.2012. 15:40:07
HUMANITARNA POMOĆ

Slobodna sirijska vojska pokušava pomoći građanima Homsa

Slobodna sirijska vojska (FSA) pokušava dostaviti pomoć u hrani i lijekovima stanovnicima grada Homsu kojeg danonoćno bombardiraju vladine snage

Fotografija vijesti

Slobodna sirijska vojska (FSA), koja se bori protiv snaga predsjednika Bašara al-Asada, pokušava tisućama stanovnika četvrti Baba Amr u gradu Homsu dostaviti pomoć u hrani, izvješćuje u srijedu AFP i podsjeća da se taj grad već tri tjedna sustavno bombardira, javlja Hina.

"FSA je zadužen za dostavu hrane i skloništa za stanovnike", potvrdio je stanovnik grada i borac Omar Chaker kontaktiran putem Skypea. Prema njegovim riječima, to je vrlo teško ostvariti jer vladine snage "pucaju na sve što se kreće".

Pobunjenička vojska, kako je dodao, organizirala je skloništa u školama i džamijama. Član Generalnog izaslanstva sirijske revolucije Hadi Abdallah je kazao da FSA pomaže koliko može, ali da su sredstva ograničena te da je glavna zadaća obraniti tu četvrt grada.

U Baba Amri se još uvijek nalazi oko 90.000 ljudi. Samo danas je u bombardiranju grada poginulo 13 civila te dvoje stranih novinara, jedan Francuz i Amerikanka.

22.02.2012. 15:40:07
http://m.metro-portal.hr/slobodna-sirijska-vojska-pokusava-pomoci-gradjanima-homsa/68483/