objavljeno 03.03.2021. 14:21:00
SUBSCENA

Škvadra u Galeriji Siva - 'Cijenkanje'

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride poziva vas na performans umjetničke organizacije Škvadra, 7. ožujka u Galeriji Siva, Pierottijeva 11.

Škvadra je umjetnička organizacija mladih, profesionalnih plesnih umjetnika druge generacije odsjeka za suvremeni ples na Akademiji dramskih umjetnosti. Škvadra je nastala iz potrebe za stvaranjem vlastitih prilika, suradnji i projekata. 

Čine ga Šimun Stankov, Ema Crnić, Anđela Bugarija, Eva Kocić, Ema Kani, Gendis Putri Kartini, Marta Habulin i Una Štalcar Furač.

U svoje tri godine djelovanja na umjetničkoj sceni, Škvadra potpisuje tri autorska projekta: site-specific predstavu Punopravno (2019), Ne čujem te, mrak je (2019.) te Bazen (2020.) koji je svojevrsni hommage nedavno srušenom spomeniku alternativne kulture u dvorištu SC-a. Bazen je prvotno zamišljen kao site-specific performans.

U performansu Škvadra u Galeriji Siva - Cijenkanje sudjeluju Anđela Bugarija, Marta Habulin, Eva Kocić, Gendis Putri Kartini, Šimun Stankov i Ema Kani.

Projekt je financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike i Grada Zagreba - Gradskog ureda za kulturu

03.03.2021. 14:21:00
http://m.metro-portal.hr/skvadra-u-galeriji-siva-cijenkanje/130703/