objavljeno 13.07.2018. 16:01:00
SAVJETI :)

Skinite višak oko trbuha na jednostavan način

Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije neriješiv. Evo kako se i vi možete riješiti ovih dosadnih naslaga na trbuhu...

Skinite višak
Skinite višak (Shutterstock)

Salo nakupljeno na području trbuha nije samo estetski problem, već može povećati rizik za razvoj mnogih ozbiljnih bolesti.

Istraživanja koja se u Americi redovito provode pokazuju da trenutno ima čak 33,7 odraslih Amerikanaca koji pripadaju skupini pretilih. Stoga, nije ni čudno što se sve veći broj ljudi, a to je slučaj i kod nas, bori s viškom masnih naslaga na trbuhu.

No, postoji li uopće način kako se toga riješiti? Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije neriješiv. Evo kako se i vi možete riješiti ovih dosadnih naslaga na trbuhu...

Drastično promijenite prehranu

Režim prehrane uvijek je prva stvar od koje krećemo, prvenstveno zbog toga što je ujedno i jedna od najjednostavnijih. Iako nekima promjena prehrane predstavlja veliki problem, u konačnici donosi odlične rezultate.

Što se tiče prehrane u slučaju skidanja masnih naslaga, ovdje je najvažnije da se riješite svih onih namirnica koje sadrže rafinirani šećer i takozvane 'nezdrave' masti.

U svoju svakodnevnu prehranu obavezno uvrstite protein koji pomaže u izgradnji i učvršćivanju mišića, ubrzava metabolizam i tako pomaže u rješavanju masnih naslaga. Namirnice najbogatije proteinima su jaja, piletina, bademi, grčki jogurt, brokula, tuna i kvinoja.

Također se pobrinite da vaši obroci budu redoviti i uravnoteženi, u protivnom ćete se vrlo teško riješiti nakupljenog sala.

Počnite redovito vježbati

Ovdje ne mislimo samo na šetanje ili trčanje po ulici, iako je i to odlično za vaše zdravlje. Ipak, kad je u pitanju rješavanje masnih naslaga s trbuha - morat ćete se malo više potruditi. I dok vam pravilna prehrana može pomoći, bez vježbanja ona neće imati nekog prevelikog utjecaja.

Vježbe koje dokazano pomažu u skidanju sala s trbuha, između ostaloga uključuju i dizanje utega. Provedeno istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da se kod muškaraca koji su dnevno imali samo 20 minuta dizanja utega količina sala na trbuhu smanjila, u usporedbi s onima koji nisu izvodili vježbe s utezima.

Međutim, važno je da znate da dizanje utega ne biste smjeli raditi sami, već uz nadziranje fitness trenera ili kineziologa jer bi u protivnome moglo doći do ozbiljnih ozljeda.

13.07.2018. 16:01:00
http://m.metro-portal.hr/skinite-visak-oko-trbuha-na-jednostavan-nacin/113215/