objavljeno 07.08.2008. 22:12:46
Festival

Skate kultura seli u Split

Atlantis Summer Challenge održava se od 21. do 23. kolovoza

Fotografija vijesti

Split će i ove godine manifestaciju Atlantis Summer Challenge, festival skate kulture. Nakon uspjeha prvog festivala, koji je održan u rujnu 2007., ove godine cijela će se prioča događati od 21. do 23. kolovoza

Organizatori najavljuju da će će ove godine festival podignuti na ‘novu razinu’, pa će se, među ostalim, posjetiteljima pružiti filmski, glazbeni te natjecateljski uvid u skate kulturu.

Tako će prvoga dana u kinu Central biti prikazan dokumentarac ‘Skate Forever’, film o dvadesetogodišnjoj povijesti skejtanja u Splitu.

O svim usponima i padovima scene u filmu progovaraju najrelevantniji skejteri, a nakon projekcije sve se seli u Obojenu svjetslost, gdje će okupljene zabavljatoi DJ Ishfaq i Vanja.

Drugog dana, u petak, 22. kolovoza, nakon skejterskih kvalifikacija, u Obojenoj svjelosti sve posjetitelje očekuje nastup punk grupa Empty Wallets i Plan B.

Zadnjeg dana festivala na redu je nekoliko finalnih disciplina, a raspon nagrada za pobjednike ide i do 10 tisuća kuna.

Festival će otvoriti projekcija dokumentarnog filma ‘Skate Forever’, koji predstavlja presjek dvadesetogodišnje povijesti skate scene u Splitu.

Veliku feštu na kraju Atlantis Summer challenge festivala uveličat će londonski bend Zoot Woman, te domaće snage Leut Magnetic, Indigo te elektro-snage Moulinex, Symbol One, Iva Starkova i Marmat.    (METRO)

07.08.2008. 22:12:46
http://m.metro-portal.hr/skate-kultura-seli-u-split/10667/