objavljeno 24.08.2010. 07:17:00
LOUDAR

Sigurnosne snage u Jemenu ubile 18 Al Kaidinih terorista

Policija je u akciji zaplijenila raketne bacače, puške, ručne bombe i municiju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Sigurnosne snage ubile su 18 osumnjičenih pripadnika Al-Kaide tijekom trodnevnog sukoba u južnom jemenskom gradu Loudaru, izvijestila je policija u ponedjeljak. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je da su četiri člana terorističke organizacije ubijena nakon što se policija u ponedjeljak sukobila s militantima u planinskom gradu provincije Abyan. Još 14 osumnjičenika ubijeno je u sukobima tijekom subote i nedjelje.

U službenom priopćenju se navodi da je policija okružila kuće osumnjičenih pripadnika Al-Kaide i naoružanih osoba za koje se vjeruje da su bliske separatističkom Južnjačkom pokretu, dok su se krili u gradu s oko 100 tisuća stanovnika.

Dodao je da policija traga za ranjenim osumnjičenicima koji su se povukli s militantima, te da bi mogli potražiti pomoć u obližnjim bolnicama. Policija je u akciji zaplijenila raketne bacače, puške, ručne bombe i municiju. Ministar obrane optužio je članove Južnjačkog pokreta za skrivanje Al-Kaidinih terorista, dodajući da su se neki pripadnici separatističkog pokreta još uvijek zadržali po kućama Loudara. (hina/metro-portal)

24.08.2010. 07:17:00
http://m.metro-portal.hr/sigurnosne-snage-u-jemenu-ubile-18-al-kaidinih-teoroista/46656/