objavljeno 22.08.2015. 09:30:00
ISPROBAJTE

Shangri La dijeta - učinkovita i jednostavna

Shangri La dijeta tvrdi da se kilograme može izgubiti bez nekih problema - dovoljno je dva puta dnevno između obroka, popijti dvije žličice lagano zaslađene vode ili dvije žličice svijetlog maslinova ulja

Ne može biti jednostavnije
Ne može biti jednostavnije (Shutterstock)

Shangri La dijeta najjednostavnija je dijeta na svijetu, a njen je autor profesor psihologije na prestižnom Berkeleyu Seth Roberts. Dijeta se temelji na vezi između kontrole težine i asocijativnog učenja, a prvo ju je isprobao na sebi.

Dijeta zvuči kao šala - dva puta dnevno između obroka treba popiti dvije žličice svijetlog maslinovog ulja ili lagano zaslađene vode, što bi prema Robertsu trebalo drastično smanjiti apetit i stimulirati tijelo na izgaranje viška kilograma.

Tajna dijeta je u činjenici da ćete na ovaj način zavarati vlastiti mozak - kada jedemo hranu poznatih, bogatih okusa, mozak dodatno stimulira osjećaj gladi te potiče tijelo na debljanje. S druge strane, kad konzumiramo hranu nepoznatog, vrlo blagog okusa, mozak zaključuje da morate gladovati jer na taj način potiče otapanje kilograma.

Rezultati nisu spektakularni, ali su zato stalni, tvrdi Roberts - dnevno se gubi od 0,2 do 0,5 kilograma, a preporučen gubitak je jedan kilogram tjedno. No, dijeta ima i jednu kvaku - u slučaju da prestanete uzimati ulje ili zašećerenu vodu, kilogrami će se vratiti.

Kako je maslinovo ulje dokazano dobar recept za gubitak kilograma jer već i njegov miris pomaže u mršavljenju, predlažemo da isprobate ovu dijetu, stvarno nije zahtjevna.

 

22.08.2015. 09:30:00
http://m.metro-portal.hr/shangri-la-dijeta-ucinkovita-i-jednostavna/93453/