objavljeno 03.06.2008. 01:13:11

‘Severina je atraktivno zlo’

Hercegovački franjevci na internetu reagirali na Severinin nastup na Hrvatskom radijskom festivalu

Provokativna Severinina majica s Gospinim likom uznemirila je katolički svijet
Provokativna Severinina majica s Gospinim likom uznemirila je katolički svijet (Tea Cimaš/CROPIX)

Severinin nastup na ovogodišnjem Hrvatskom radijskom festivalu u Opatiji i dalje diže prašinu u katoličkom svijetu pa se na frama-posusje.com oglasio i fra Mario Knezović, koji pjevačici poručuje: ‘Idi vraže di te traže!’ Smatra da se Severina još jedanput narugala ponajprije sebe, a onda i svim katolicima kao i Božjim svetinjama, javlja Index.hr.

Sotonski scenarij

‘Dokle sotonska mašta u svome pohodu ide,  vidjelo se na sceni kad ta pjevačica, ili drugim riječima javna bludnica, odijeva majicu s likom Gospe - Srca Marijina. I to se baš dogodilo na blagdan Srca Isusova i Marijina’, zgražava se hercegovački franjevac i kapelan u Posušju, koji Severinu drži autoricom vlastitog bluda koja je ‘obeščastila svetinju želeći još jednom sebe staviti u središte pozornosti’.

Sporna MarijaKatolička crkva u početku nije pozitivno reagirala na činjenicu da je Severina album nazvala ‘Zdravo Marijo’, a kap koja je prelila čašu bio je njezin nastup na HRF-u koji se, pred televizijskim kamerama, odvijao proteklog vikenda. 

‘Stravično je što javnost, barem ne sva, ne osuđuje takav sotonski scenarij’, nastavlja fra Knezović. ‘Čudno da se sada ne javljaju iz Helsinškoga odbora, iz Udruge  B.a.B.e. i ostalih ‘dušobrižnika’ zaštite ljudskih prava. Sjetimo se kako se cijeli svijet digao na noge kad je Muhamed stavljen u karikaturu. A mi? Mi kao da nemamo volje ni snage reagirati. Doduše, ima mnogih koji su tu spodobu izviždali na sceni i tako pokazali da je ipak Gospa Kraljica Hrvata, a ne nekakva razgolićena zavodnica. Možda se pitate što učiniti’, za frama-posusje.com pisao je Knezović, koji smatra da bi brojne udruge trebale na neki način reagirati, Severinine koncerte s uvredljivom ikonografijom zabraniti, a svatko tko osobno drži do sebe i svoje vjere, njezine pjesme bojkotirati.

Primamljivo pakovanje

‘Čuvajmo ponos i ne bacajmo bisere pred svinje ma kako te svinje izgledale atraktivno i zavodnički. Ne zaboravimo da je zlo uvijek lijepo umotano i u zamamljivom pakiranju! A Sevi možemo samo poručiti: Sram te bilo!’, za kraj je napisao fra Mario Knezović.

Potaknuta napadima svećenika koji su se našli pozvanima da prokomentiraju njezine nove glazbene aktivnosti, Severina je odlučila odgovoriti na provokacije i objasniti zašto je album nazvala ‘Zdravo Marijo’ te zašto je lik Gospe na Hrvatskom radijskom festivalu stavila na poprsje.

Stvarni svijet

‘Obožavam Mariju, jer je zaštitnica svih žena i pomogla mi je u najtežim trenucima. Iz velikog respekta i poštovanja prema njoj album sam nazvala ‘Zdravo Marijo’, jer su na albumu pretežno ženske teme. Neke su duhovite, a neke tužne ali to je na žalost stvarni svijet gdje je ženama još uvijek puno teže nego muškarcima. Svećenici, fratri i svi koji služe Bogu trebaju biti plemeniti, ne vrijeđati druge ljude, a naročito ne žene’, odgovara na Index.hr-u Severina na nove prozivke. metro

03.06.2008. 01:13:11
http://m.metro-portal.hr/severina-je-atraktivno-zlo/8090/