objavljeno 22.09.2008. 09:31:23
EMMY

Serije o kojima ćemo tek postat ovisni

60. dodjela nagrada Emmy donijela je neka iznenađenja.

Ekipa serije Mad Man
Ekipa serije Mad Man (Getty Images)

"Mad Men", fascinatna drama o njujorškoj reklamnoj agenciji 60-ih godina, ušla je u povijest u nedjelju navečer kao prva serija kablovske televizije (AMC) nagrađena Emmyjem, najvećim američkim priznanjem za televizijska ostvarenja, koje su dobili i glumci Glenn Close i Alec Baldwin.

Galerija fotografija 

Dodjela Emmyja, 60. po redu, održana je u Nokia Theatre u Los Angelesu, a trosatni spektakl uživo je prenosila televizija ABC.

Televizijska komedija o televizijskoj komediji, "30 Rock", dobila je sedam nagrada Emmy, uključujući i nagradu za najbolju komediju.

"John Adams" televizije HBO, epska povijesna drama o jednome od utemeljitelja Amerike, proglašena je najboljom miniserijom, a dobila je nagrade i u drugim kategorijama.

Televizija HBO je pokupila najviše nagrada u nedjelju, ukupno 26, a slijedi je ABC s 12 Emmyja.

Alec Baldwin dobio je Emmyja za najbolju komičnu ulogu, a glumica Tine Fey za glavnu žensku ulogu u komediji, oboje u "30 Rock".

Glumica Glenn Close dobila je Emmyja za najbolju glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji "Damages" za svoj portret bezobzirne odvjetnice.

Bryan Cranston dobitnik je Emmyja za najbolju glavnu mušku ulogu u drami koju je ostvario u "Breaking Bad" tumačeći nastavnika oboljelog na smrt koji se odaje kriminalu kako bi uzdržavao hendikepirano dijete i trudnu suprugu.

U kategoriji drame su Emmyja za najbolje sporedne uloge dobili Zeljko Ivanek ("Damages"), te Dianne Wiest za "In Treatment". U kategoriji komedije su za najboljeg sporednog glumca nagrađeni Jeremy Piven, "Entourage", te glumica Jean Smart, u "Samantha Who?"

Najbolji televizijski film je "Recount" (HBO). (metro-portal/hina)

22.09.2008. 09:31:23
http://m.metro-portal.hr/serije-o-kojima-cemo-tek-postat-ovisni/11892/