objavljeno 11.08.2015. 21:30:00
OPA :)

Seksting je sve popularniji

Više od 80 posto Amerikanaca priznalo je u istraživanju da se u protekloj godini bavilo 'sextingom' - slanjem sms poruka seksualnog sadržaja

Što imaš na sebi? Ja malo toga ...
Što imaš na sebi? Ja malo toga ... (Shutterstock)

Seksting se definira kao slanje ili primanje poruka eksplicitnog ili sugestivnog seksualnog sadržaja, a nedavno je završeno istaživanje koje je dalo vrlo zanimljive rezultate. Rezultati istraživanja uskoro će biti predstavljeni na konvenciji članova američke udruge psihologa u Torontu.

Jedna od autorica istraživanja Emily Stasko kaže da neki psiholozi seksting smatraju riskantnom aktivnošću koja je povezana s ostalim rizičnim seksualnim ponašanjima poput spolnih odnosa bez zaštite. To je i pokazala jedna studija iz 2012. o seksualnim navikama adolescenata.

"S obzirom na moguće implikacije na seksualno zdravlje važno je nastaviti istraživati koliku ulogu sexting ima u ljubavnim i seksualnim vezama", kaže Stasko. U navedenom istraživanju sudjelovalo je 870 Amerikanaca. Pola su bile žene, a četvrtina samci.

Većinom se seksting zbivao u postojećim vezama. Sudionici su odgovarali da im slanje takvih poruka poboljšava seksualni život i većina takvu praksu smatra zabavnom i bezbrižnom.

No, znanstvenici kažu da seksting može imati pozitivne učinke na seksualnu komunikaciju među partnerima i njihovo zadovoljstvo.

11.08.2015. 21:30:00
http://m.metro-portal.hr/seksting-je-sve-popularniji/93272/