objavljeno 11.11.2008. 10:30:00

Seks im je zamjena za čokoladu

Nizozemski ministar zgrožen svojim tinejdžerima koji su 'seksualno zastranili'

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)

Seksualno ćudoređe kod mladih je Nizozemaca, čini se, potpuno zastranilo, izjavio je u ponedjeljak ministar za mlade i obitelj Andre Rouvoet, a prenosi list Algemeen Dagblad.

"Djevojke se smatraju pukim objektom, a seks se često koristi kao zamjena za nešto drugo, primjerice čokoladu. Značenje ljubavi u životima današnjih mladih ne igra više nikakvu ulogu", kazao je, dodavši kako bi rado pokrenuo raspravu o tom pitanju i istaknuvši kako mu nije namjera predlagati neke posebne zakonske mjere. Ministar je gostovao u dokumentarnoj tv-emisiji Sex Sells, prikazanoj prošli tjedan u programu nizozemske televizije.

U emisiji su prikazani mladići i djevojke u dobi od 12 do 16 godina koji iskreno odgovaraju na pitanja o seksu, o svojim prvim seksualnim iskustvima - kod nekih je to bilo sa devet godina, u prosjeku su današnji mladi Nizozemci i Nizozemke nevinost izgubili s 13 godina.

Neke su tinejdžerke, primjerice, kazale kako često upražnjavaju seks u zamjenu za - čokoladu, cigarete, odjeću ili dugi večernji izlazak. "Čini mi se da je kod mnogih tinejdžera ideja i slika o seksu, o prijateljstvu i međusobnim odnosima postala potpuno iskrivljena, a to, uvjeren sam ne može imati zdrav utjecaj na društvo", zaključio je ministar. (hina/metro-portal)

11.11.2008. 10:30:00
http://m.metro-portal.hr/seks-im-je-zamjena-za-cokoladu/12997/