objavljeno 10.04.2008. 22:52:34

Scena Jokerove smrti šokirala gledatelje

Gluma Heatha Ledgera u ‘Batmanu’ izazvala mučne reakcije

Nedavno preminuli glumac tvrdio je da je zbog uloge Jokera imao psihičke krize
Nedavno preminuli glumac tvrdio je da je zbog uloge Jokera imao psihičke krize

Na projekciji novog Batmana ‘The Dark Knight’ za probranu publiku, gledatelji su ostali šokirani uznemirujućom scenom u kojoj Heath Ledger glumi da je Joker mrtav u vreći za mrtvace, prenosi Net.hr.

Mučna reakcija navodno je natjerala šefove Warner Brothersa da razmisle o njezinom izbacivanju iz konačne verzije filma, koja u sjevernoamerička kina stiže ovoga srpnja.
Jedan filmski kritičar, pišući na BlogLog.Globo.comu, tvrdi da je film njegov izvor nedavno pogledao.

- Moj je tajni agent između Armanijevih odijela vidio superprivatnu projekciju i završio jecajući.

SociopatLedger je prije smrti Jokera opisao kao sociopata, psihopata i klauna masovnog ubojicu, tvrdeći da je zbog tog lika imao teške psihičke krize i nesanice.  

Bloger tvrdi da je publika bila zatečena scenom u kojoj Ledger glumi Jokerovu smrt u vreći za mrtvace. - Iz očitog je razloga izazvala negativne reakcije i vjerojatno će biti izbačena - rekao je.

A sudeći prema publicitetu i izjavama o Heathovom Jokeru, čak i prije glumčeve smrti, jasno je da će Joker u ovom nastavku potpuno zasjeniti Batmana Christiana Balea. Čak je i u foršpanu najiščekivanijeg blockbustera godine Batman stavljen u drugi plan.

Legendarni Michael Cane, koji glumi vjernog butlera Brucea Waynea, također skida kapu pred Heathovim Jokerom. - Jack Nicholson bio je najveći Joker, tko bi to mogao dostići? Pa, Heath Ledger! Heath je poput pravog, zastrašujućeg psihopata. U sceni koju sam radio s njim od straha sam zaboravio tekst. Heath izgleda kao najveći psihopat ubojica kojega ste ikada vidjeli na platnu - kazao je Caine. (METRO) 

10.04.2008. 22:52:34
http://m.metro-portal.hr/scena-jokerove-smrti-sokirala-gledatelje/5729/