objavljeno 02.01.2015. 09:02:00
MLJAC

Savršen doručak u par lakih koraka

Važnost doručka više ne treba naglašavati, a znanstvenici savjetuju da se za najbolji doručak treba uzeti ove četiri namirnice

Što sve sadrži zdrav doručak
Što sve sadrži zdrav doručak (Shutterstock)

Zdrava prehrana započinje, naravno, zdravim doručkom koji bi trebao pokrenuti metabolizam i osigurati dovoljno energije za uspješan početak dana. 

Stoga, krenite s cjelovitim žitaricama koje će vam dati energiju, pomoći da imate bolju koncentraciju i držati vas sitim cijelo jutro. Složeni ugljikohidrati u njima razgrađuju se polako, održavajući jednoličnu razinu šećera u krvi, a uz to su pune prehrambenih vlakana koja osiguravaju dobru probavu i sitost.

Uz njih trebate i proteina u vidu mlijeka, jogurta ili jaja kako ih ne bi nadoknađivali u sljedećim obrocima, a i da bi se vaši mišići imali od čega graditi. Naime, matematika je jednostavna - što više mišića, to veća potrošnja kalorija u mirovanju.

Ako ste se odlučili za jogurt, neka uz to bude i probiotički - radi se o jednom od najzdravijih proizvoda. Prelijte njime svoje cjelovite žitarice, a za kraj uključite i voće kako biste dobili dovoljno vitamina i minerala. Šaka bobičastog voća ili naribana jabuka učinit će doručak još zdravijim, ali i ukusnijim.

Dobar tek!

02.01.2015. 09:02:00
http://m.metro-portal.hr/savrsen-dorucak-u-par-lakih-koraka/89321/