objavljeno 12.01.2014. 08:37:00
ZATOPLJENJE?

SAD otvorene za nove odnose s Kubom

Jedna od glavnih tema bili su brodovi kojima kubanski emigranti pokušavaju stići do SAD, jer broj mrtvih u neuspješnim pokušajima zbog loših plovila se niti ne zna

Kuba je i dalje izolirana
Kuba je i dalje izolirana (Wikipedia)

Izvor iz američke Vlade potvrdio je medijima da su SAD vrlo otvorene za izgradnju novih odnosa s Kubom, no State Department dodaje da zatopljenje odnosa mora ići paraleleno s povećanjem političkih sloboda na Kubi.

Protekli tjedan održan je cijeli niz sastanaka i razgovora na temu migracije i ostalih otvorenih pitanja, no Edward Alex Lee iz State Departmenta odbio je pojasniti što se misli pod značajnim napretkom, kako je službeni Washington okarakterizirao rezultate razgovora.

Lee je bio u službenom posjetu Kubi, pa mu valja vjerovati kad kaže da će se ovakvi razgovori nastaviti, naglasivši pritom da su razgovori bili puni međusobnog uvažavanja. Ipak, SAD i dalje očekuju drastične promjene u odnosu kubanske Vlade prema osobnim i političkih slobodama svojih građana, dodao je na tiskovnoj konferenciji u Havani.

Jedna od glavnih tema bili su brodovi kojima kubanski emigranti pokušavaju stići do SAD, jer broj mrtvih u neuspješnim pokušajima zbog loših plovila se niti ne zna.

Uz to, dvije će države pojačati zajedničke napore na sprječavanju trgovine drogom i obnavljanju poštanskih veza. 

12.01.2014. 08:37:00
http://m.metro-portal.hr/sad-otvorene-za-nove-odnose-s-kubom/82656/