objavljeno 30.03.2014. 08:35:00
EHH ...

SAD i Rusija i dalje nemaju zajednički plan za Ukrajinu

Rusija i Sjedinjene Države pregovaraju o rješenju ukrajinske krize, ali nemaju jedinstveni plan koji bi se temeljio na američkom prijedlogu

Razgovori još nisu donijeli ništa
Razgovori još nisu donijeli ništa (Arhiva)

"Ne postoji jedinstveni plan. Imamo različite gledišta o situaciji. Razmjenjujemo stajališta, ali ne može se reći da postoji zajednički pristup", rekao je Rjabkov, kako prenosi državna agencija Ria Novostidok se ruski i američki šefovi diplomacija Sergej Lavrov i John Kerry u nedjelju trebaju sastati u Parizu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u petak nazvao Baracka Obamu da bi razgovarali o američkom prijedlogu za izlaz iz ukrajinske krize, gdje je počela izborna kampanja za predsjedničke izbore.

"U priopćenju nakon telefonskog razgovora, Bijela kuća nije korektno izvijestila o njezinom sadržaju", naglasio je ruski dužnosnik. Rjabkov je naglasio da je "SAD dao komentare na naše prijedloge o Ukrajini, a ne obrnuto".

Dvije sile su ipak ubrzale kontakte telefonskim pozivom u subotu između ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i američkog državnog tajnika Johna Kerryja koji je nakon posjeta Bliskom Istoku, otkazao povratak u Washington i krenuo u Pariz gdje će se sastati dvojica dužnosnika.

30.03.2014. 08:35:00
http://m.metro-portal.hr/sad-i-rusija-i-dalje-nemaju-zajednicki-plan-za-ukrajinu/84106/