objavljeno 06.08.2016. 13:01:26
SAVJETI

Sačuvajte ljetni ten s par jednostavnih trikova

Preplanuli ten obično skupo plaćamo, pa bi bio red i da ga zadržimo što duže, razmišljaju ljudi i griješe - jer ne znaju kako se to radi

Umjereno sunčanje je zdravo
Umjereno sunčanje je zdravo (Shutterstock)

Preplanuli ljetni ten san je mnogima koji ne mogu do mora, pa ga skupljaju po jezerima, balkonima i krovovima rodnih gradova i mjesta, no ako ste ga već uspješno zaradili, bilo bi dobro i da ga očuvate što je dulje moguće.

Većina će možda reći da to i nije moguće, no uz ovih par trikova još ćete tjednima izgledati kao da ste jučer došli s godišnjeg ...

Dakle, za početak, da bi dobili kvalitetnu boju, treba udariti temelje - napravite kvalitetan piling tijela i uklonite sve mrtve stanice. Koža će vam lakše i bolje potamnjeti i boja će se zadržati duže. Naravno, pritom se trebate zaštititi visokim faktorom kako ne bi došlo do opeklina.

>> Kreme za sunčanje prema tipu kože >>

Sljedeći korak nije ništa manje važan - kožu treba nakon sunčanja nahraniti kremom za poslije sunčanja, a preporučuje i njega kupkom svakih par dana uz maslinovo ulje ili ulje od kokosa u kadi. Izbjegavajte jake sapune pri pranju ili tuširanju, kako ne bi oprali boju s tijela. 

>> Sunčanje produljuje život >>

Nakon što izađete iz mora, nemojte se jako trljati frotirastim ručnikom, nego pustite sunce da vas osuši, a učinak možete pojačati tako da na mokru kožu nanesete dječje ulje za tijelo.

Za kraj, jedite hranu punu karotenida - mrkvu, rajčice, papriku, dinje, breskve i ostalu narančastu i zelenu hranu.

06.08.2016. 13:01:26
http://m.metro-portal.hr/sacuvajte-ljetni-ten-s-par-jednostavnih-trikova/99469/