objavljeno 02.05.2016. 15:26:00
SJAJNO

Riješite se viškova u životu - bit će vam bolje!

Materijalizam vlada ovim svijetom, to smo se mogli uvjeriti bezbroj puta, no kad bi svatko krenuo od sebe i počistio u svojoj kući, situacija bi se brzo promijenila

Zašto vam kuća ne bi uvijek bila uredna?
Zašto vam kuća ne bi uvijek bila uredna? (Arhiva)

Materijalizam ćemo svi olako optužiti za razne stvari, no pritom ćemo sigurno zaboraviti prvo pogledati sami sebe u ogledalo, pa onda po stanu i radnom mjestu i primjetiti da smo i sami podlegli toj "pošasti".

Naravno, svatko će pronaći opravdanja za sebe i gomilu nepotrebnih predmeta koje je kroz godine nagomilao ... Ipak, proljeće je tu, provjetrite i glavu i prostor u kojem živite i radite, osjećat ćete se bolje.

Evo par savjeta koji će vam, nakon kraćeg razmišljanja, zorno pokazati što vam je sve višak i čega se pod hitno trebate riješiti:

Besplatne stvari - većina nas skuplja stvari koje smo negdje ili od nekoga dobili besplatno, a zapravo su nepotrebne: kojekakve kemijske, majice, šalice... Zašto ih čuvamo? Samo jer smo ih dobili besplatno? Van s njima!

Biljke - ako je vjerovati blogovima o uređenju doma živimo u zlatnom dobu kućnih biljaka. Iako izgledaju lijepo, posebno na fotografijama zapravo su smetnja: vlaga od tegli ostavlja vodene mrlje na namještaju od čega se ljušti boja. Zemlja i prašina koja dolazi s biljkama još su jedan kućanski posao i naravno, o svemu živome potrebno je voditi brigu.

Dekor - riješite se svega čemu je jedina svrha dekor. Jastuci koje imate na krevetu, a svaku ih večer stavljate na pod, kojekakve stvarčice na policama za knjige koje samo sakupljaju prašinu Sve ih izbacite i začudit će se koliko će vaš dom biti svijetliji i čišći.

Hladnjak - koliko stvari vam se u hladnjaku pokvari i morate ih baciti? Kupujte samo one namirnice koje zaista mislite pojesti i pokušajte jesti što zdravije.

Kozmetika - malo detaljnije pogledajte svoju kupaonicu. Koliko različitih krema, šampona i drugih preparata imate? Riješite se onih koje najmanje koristite i napravite dodatan prostor za stvari koje su vam potrebne.

Kućni ljubimci? - većina ljudi reći će da obožava životinje, no budimo iskreni, ljubimci su velika briga i nije svatko spreman za njih. Čak i one životinje kojima je potrebno "malo" netko treba hraniti dok vas nema. Razmislite dvaput.

Odjeća i obuća - ispraznite sve ormare i pogledajte se u ogledalo ... ne, pola toga sigurno više nikad nećete obući. Lijepo spakirajte i odnesite u Caritas ili Crveni križ, a ako vam je nečega baš žao, poklonite nekom dragom (kome to stoji i može to obući) ili prodajte u second hand shopu

Sitnice - ispraznite sve ladice, kutije i slična mjesta na kojima držite ono što "će jednom zatrebati", pa pogledajte što je od toga uopće ispravno ili upotrebljivo. Ostalo - bacite!

Sad kad ste najednom u kući dobili puno više prostora i zraka, nemojte misliti da je to super jer ćete moći navući novo smeće u kuću - radite ovo dva puta godišnje i dom će vam izgledati bolje, a o atmosferi reda da ne govorimo ...

02.05.2016. 15:26:00
http://m.metro-portal.hr/rijesite-se-viskova-u-zivotu-bit-ce-vam-bolje/97903/