objavljeno 17.03.2015. 16:12:00
APCIHAA

Riješite se proljetnih alergija na prirodan način

Šmrcanje, kihanje, suzenje očiju, glavobolja, osip, svrbež i ostali neugodni simptomi osobama koje pate od alergija proljetne dane mogu učiniti pravom mukom

Iskoristite narodne lijekove
Iskoristite narodne lijekove (Shutterstock)

Prvi proljetni dani donose više sunca, pjev ptica, glasnike proljeća i  - alergije, koje uz šmrcanje, kihanje, suzenje očiju, glavobolja, osip, svrbež i ostale neugodne simptome osobama koje pate od alergija svaki dan mogu učiniti pravom paklom.

Svake godine raste broj alergičnih na neko proljetno bilje, pa trebaju izbjegavati boravak u zelenilu tijekom jutarnjih sati, no postoje i prirodni načini borbe protiv alergije koje vrijedi isprobati.

Za početak, neka za doručak na stolu nađe mjesto i probiotik, jer jača imunološki sustav i pomaže protiv alergija, a prije njega možete natašte popiti malo jabučnog octa razrijeđenog s toplom vodom i malo meda - razgradit će sluz i omogućiti vam nesmetano disanje.

Ispiranje nosa očuvat će sluznicu čistom i zdravom, a to se radi tako da pola litre mlake vole zasolite jednom žlicom čiste morske soli lagano je ulijete u nosnicu - iz druge će izaći.

Vrući tuš pravi je lijek protiv alergija kad se bacite pod njega nakon što ste se vratili kući, jer ćete isprati svu pelud s tijela i pročistiti sinuse.

Za kraj, ulje eukaliptusa odlično je za respiratorne probleme, pa ga ulijte u aroma lampu i zapalite svjećicu.

 

17.03.2015. 16:12:00
http://m.metro-portal.hr/rijesite-se-proljetnih-alergija-na-prirodan-nacin/90669/