objavljeno 14.01.2016. 09:02:00
SAVJETI

Riješite se negativnih misli i započnite dan u dobrom raspoloženju

Jutro je doba dana kad bismo trebali postaviti dobre osnove i ubaciti se u raspoloženje koje će nam pomoći da što lakše prođemo kroz dan, no to nije jednostavno kad smo puni negativnih misli

Pozitivno razmišljanje pomaže
Pozitivno razmišljanje pomaže (Arhiva)

Pozitivno razmišljanje nije uvijek lako, pogotovo u današnje doba puno stresa, problema i negativnih misli koje se uvijek roje negdje u pozadini ... Recept za uspjeh je, unatoč svemu, jednostavan - riješite se negativnih misli i svaki će vam dan biti dobar.

Za početak, morate biti svjesni negativnosti - obratite pažnju na svoje misli i pratite što u vama pokreće pesimizam. Kad to shvatite, bit će vam lakše pronaći način kako ga pobijediti.

Neka vaše negativne misli postanu pozitivne afirmacije - nije jednostavno, iako tako zvuči, no kad shvatite zašto negativne misli dolaze, nije tako komplicirano okrenuti ih u nešto pozitivno. Pozitivne afirmacije snaže samopouzdanje, a pogotovo ako ne izaberete šuplje fraze, već se koncentrirate na neke specifične stvari.

Odbacite vanjske utjecaje - kritika i ogovaranje dio je svakodnevnice, pa ako takve stvari uzimate previše k srcu, teško ćete se riješiti negativnih misli. Prisjetite se djetinjstva i one famozne rečenice koju vam je mama sigurno rekla stotinu puta - na jedno uho unutra, na drugo van - tako se ponašajte prema lošim stvarima koje čujete o sebi.

Usredotočite se na sadašnjost - povijest jest učiteljica života, no lekcije treba stvarno naučiti i krenuti dalje. Ako stalno žalite za propuštenim, ne dozvoljavate sami sebi pogled u budućnost. Stoga, razmišljate o tome što ćete napraviti sada, a prošlost i tako ne možete promijeniti.

Otvorite nove mogućnosti - za početak, u svojoj glavi. Nemojte se tjerati da budete pozitivni, već napravite plan što i kako dalje, pogotovo ako ste bili loši u zadnje vrijeme - na poslu, prema sebi ili drugima. Iskreno priznajte svoje pogreške, to je jedini način da ih više ne radite i omogućite sami sebi napredovanje.

Za kraj. ponašajte se prema sebi kao prema najboljem prijatelju - oprostite pogreške, proslavite dobre odluke, budite suosjećajni i ne osuđujte se previše.

Ako svako jutro prođete kroz ove korake, za što vam je dovoljno i desetak minuta uz prvu kavu, dan će vam biti definitivno bolji nego što bi bio bez toga ... stoga, isprobajte, odlično je!

14.01.2016. 09:02:00
http://m.metro-portal.hr/rijesite-se-negativnih-misli-i-zapocnite-dan-u-dobrom-raspolozenju/96003/