objavljeno 20.01.2014. 17:50:59
TEST

Renault pomlađuje obitelj Megane

Vozii smo Renault Megane Facelift na hrvatskoj prezentaciji u okolici Samobora

Svi modeli Megane imaju mjenač sa šest brzina
Svi modeli Megane imaju mjenač sa šest brzina (Automania)

Renault obnavlja cijelu obitelj Mégane, koju sad krasi novi dizajnerski izričaj. Facelift je obuhvatio sve modelske verzije Meganea (Berlina, Grandtour, Coupe i RS), a nešto kasnije kada se približi ljetna sezona istu preobrazbu dobit će i kabrioletska verzija Meganea. Otkako se Megane prve generacije počeo prodavati pa sve do današnjeg dana u Hrvatskoj je prodano više od 28.000 primjeraka automobila Megane. Mégane III ujedno je najprodavaniji Renaultov model od predstavljanja 2008.

U Hrvatskoj je u 2013. godni Renault prodao ukupno 729 Meganea, a od tog broja 62 posto prodano je Grandtoura (karavan), 35 posto Berline (limuzine) i 3 posto Coupea. Čak u 91 posto slučajeva kupovani su dizelski motori, a samo 9 posto kupilo je neki od benzinskih motora u ponudi.

Ponuda sportskih modela Mégane također je pomlađena. Modeli GT-Line i GT dobili su novi odbojnik, a Mégane R.S. prvi put dolazi s funkcijom R.S. Replay, koja omogućuje da vozačke užitke podijelite s prijateljima. Berline, Coupé i Grandtour dobili su novi odbojnik, nove prednje maske i novi poklopac prtljažnika s velikim Renaultovim logotipom na sjajnoj crnoj podlozi, a tu su i nova dnevna svjetla.

Cijeli test pročitajte na portalu Automania.hr

20.01.2014. 17:50:59
http://m.metro-portal.hr/renault-pomladjuje-obitelj-megane/82812/