objavljeno 08.07.2010. 12:18:31
N.E.R.D.

Regionalna premijera novog spota grupe N.E.R.D.

Pjesmu Hot-n-Fun s novog albuma američke grupe N.E.R.D. - Nothing, moći ćete premijerno vidjeti i poslušati na regionalnom MTV programu

N.E.R.D.
N.E.R.D. (N.E.R.D.)

Američki bend N.E.R.D. objavio je svoj povratak na glazbenu scenu novima albumom i singlom koji ćete ekskluzivno moći vidjeti u petak, 9. srpnja s početkom u 12h samo na regionalnom MTV-ju. Riječ je o pjesmi Hot-n-Fun na kojoj gostuje Nelly Furtado, a koja će se naći na albumu Nothing, koji će u prodaji biti od rujna ove godine.

"Postoji francuski izraz 'baba cool' s kraja šezdesetih godina, koji označava miks posh, boemskog i umjetnosti. To je manje više tematika našeg albuma", otkrili su članovi benda za MTV. "Za spot smo željeli malo psihodelije, nešto kao hommage Yellow Submarine i Magical Mystery Tour grupe The Beatles."

Ne samo da je spot psihodeličan, već članovi benda navode da je takav i zvuk albuma: "Glazba je vrlo psihodelična. Osamdeset posto je definitivno flower-power, kontra kultura, album koji vas poziva da se oslobodite i zabavite", rekao je Pharell za MTV News.

Spot je režirao švedski redatelj Jonas Åkerlund, trenutno jedan od najtraženijih redatelja na svijetu. Svoj prepoznatljivi vizualni stil ugradio je u spotove kao što su  "Smack My Bitch Up" grupe The Prodigy, "My Favourite Game" Cardigansa, "Turn the Page" i "Whiskey in the Jar" Metallice, "Canned Heat" Jamiroquai, "When Love Takes Over" Davida Guette...

N.E.R.D. su dosad objavili četiri studijska albuma, a album Nothing naći će se u prodaji 13. rujna. Već sada se zna da će sljedeći singl biti pjesma Party People.

08.07.2010. 12:18:31
http://m.metro-portal.hr/regionalna-premijera-novog-spota-grupe-n-e-r-d/44162/