objavljeno 12.01.2009. 14:21:10

Radnici HT-a traže predah

Sindikat je uputio tvrtki poziv na jednu godinu bez bojazni za radno mjesto

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)

Republički sindikat radnika Hrvatske zatražio je danas od Deutsche Telekoma (DT), većinskog vlasnika T-HT-a, da odustane od proglašavanja tehnološkog viška kako nijedan radnik ne bi ove godine ostao bez posla, te na taj način 2009. postane "godina mira" u T-HT-u u kojoj će se svi zaposleni posvetiti isključivo poslu.

Sindikat u priopćenju upozorava da su radnici T-HT-a izloženi psihološkom pritisku i pripremama za najavljeni tehnološki višak u prvom kvartalu 2009.

Zbog globalne financijske krize neke multinacionalne kompanije, među kojima i DT, odlučile su u 2009. prekinuti unutarnja restrukturiranja i odustale od namjere proglašavanja tehnoloških viškova radnika u svojim matičnim državama.

Očekujući u ovoj godini rast nezaposlenosti i nemogućnost zapošljavanja na oskudnom tržištu rada u Hrvatskoj, sindikat traži od vlasnika i Uprave trenutni prekid aktivnosti na pripremama za proglašenje viška zaposlenih u T-HT-u.

Sindikat smatra da su u T-HT-u iscrpljene sve mogućnosti za smanjenje troškova kroz otpuštanje radnika, pa je broj od stotinu do dvije stotine radnika, koji bi prema poslovnom planu trebali ove godine napustiti kompaniju, zanemariv s poslovnog aspekta povećanja prihoda. (hina/metro-portal)

12.01.2009. 14:21:10
http://m.metro-portal.hr/radnici-ht-a-traze-predah/14103/