objavljeno 08.06.2008. 22:15:17

Radiovalovi u službi ljepote

Najnoviji višenamjenski uredaj pomaže u rješavanju problema celulita, bora, ožiljaka, akni, smanjivanju strija, zatezanju lica i vrata te pomladivanju

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Midžor Sučić/CROPIX)

Primjena struje u medicini poznata je od davnina. U modernoj medicini primjena struje koristi se za liječenje mnogih bolesti - u fizikalnoj terapiji, kozmetici i estetskoj medicini. Struja niske frekvencije izaziva mišićne kontrakcije i koristi se za elektrostimulaciju mišića. Povišenjem frekvencija struje stvara se posebna vrsta elektromagnetskog polja što čini radiovalove. Radiovalovi djeluju na molekule vode u tkivu i izazivaju njihovu rotaciju pri čemu se oslobađa energija u obliku topline, koja kontrolirano zagrijava tkivo uz brojne pozitivne učinke.

Ubrzava se metabolizam, potiče limfna drenaža, što dovodi do pojačanja cirkulacije, dolazi do obnavljanja već postojećeg kolagena i stvaranja novog. Radiofrekvencija zagrijava tkivo pomoću električnog  polja koje nastaje između dvije elektrode (aplikator i referentna elektroda). Napon između elektroda brzo prelazi iz pozitivnog u negativni i naizmjenično privlači i odbija elektrone i nabijene ione. Prirodni otpor tkiva na to gibanje dovodi do stvaranja topline što za posljedicu ima vazodilataciju, povećani mišićni tonus elastičnog tkiva te aktivaciju fibroblasta. Stvaranjem topline postiže se volumetrično zagrijavanje potkožnog tkiva, dubljih mišićnih tkiva i spojeva između njih.

Dobrobit je takvog načina zagrijavanja kože to što u potpunosti zaobilazimo površinski sloj i postižemo visoke, strogo kontrolirane temperature u dubinskim tkivima bez oštećenja. Tkivo s visokim sadržajem vode (krv, mišići, područja s celulitom) posjeduju najviše električnu kondukciju. Kost posjeduje nisku električnu kondukciju zbog koje električni protok ne ulazi u samu kost, nego se kreće oko nje.

KolagenKolagen je glavni protein vezivnog tkiva i čini 25 posto ukupne mase. To je jedna od najdužih vlaknastih struktura među proteinima. Čvrst je, otporan, žilav, može se rastezati i ponovno vraćati u prvobitno stanje. Kolagen je glavni sastojak hrskavica ligamenata, tetiva i zubi. S godinama dolazi do njegove razgradnje i slabijeg obnavljanja pa nastaju bore, opuštena koža i celulit. Primjenom radiovalova dolazi do obnavljanja i stvaranja novog kolagena. Tako je moguće radiovalovima ukloniti nakupine celulita, bore, ožiljke, akne. Primjenjuje se i kod zatezanja viška kože bilo kojeg dijela tijela.

Celulit i poveći obujam tijela

Zagrijavanje tkiva pojačava cirkulaciju i limfnu drenažu jer se žile šire. Kod zastoja limfne i venske cirkulacije dolazi do nakupljanja masti i otoka zbog zadržane tekućine i štetnih tvari u tkivu. Povećane masne stanice također pridonose slaboj cirkulaciji. Radiovalovima razbijamo membranu masnih stanica pri čemu one svoj sadržaj izbace u vensku cirkulaciju i limfni sustav, a sve se zajedno izbacuje putem mokraće. Pojačava se lučenje spojeva koji potiču pojačanu razgradnju masnih stanica. Efekt se može usporediti i s liposukcijom, ali bez neželjenih  efekata i bez boli. Nastaje naboran izgled (narančina koža). Još jedan bitan efekt je zatezanje kože tijela i jačanje muskulature.

Lice, vrat i dekolte

Tu se postižu izvanredni rezultati. Koža odmah poprima sjaj, izgleda mlađe, glatka je, zategnuta, elastična i napeta. Zateže kožu oko očiju, smanjuje podočnjake, a opušteni vrat i obrazi se odlično podižu. Pošto se obnavlja kolagen, stvara se nova kolagenska armatura koja opet stvara vlastiti metabolizam. Zato se rezultati s vremenom sve više poboljšavaju. Dobiveni rezultati se održavaju jednom mjesečno i to jamči dugotrajne rezultate.

Akne

Kod akni se normalizira lučenje sebuma i na taj se način reguliraju akne. Dolazi do promjena sastava loja a miteseri se manje stvaraju. Poticanjem stvaranja kolagena dolazi do uklanjanja ožiljaka od akni. Radiovalovi su trenutačno najbolja metoda za liječenje akni, a posebice onih hormonski uvjetovanih.

Način rada s uređajem s radiovalovima

Metoda je vrlo ugodna, topla i djeluje blago uspavljujuće. Duljina tretmana ovisi o površini koja se tretira, brzina tretmana kojom se postiže željena temperatura određuje duljinu tretmana jer kod nekog se postiže brže, a kod nekog treba više vremena za isti efekt. Za lice i vrat potrebno je 15 do 30 minuta. Za tijelo 40 minuta. Razmak između tretmana je tjedan dana. Nakon jednog tretmana već je vidljiva promjena. Mogu se raditi paketi od šest puta, a za održavanje jednom mjesečno.

Piše: Piše: Žaneta Koren, kozmetičar, pharm. teh., homeopat
08.06.2008. 22:15:17
http://m.metro-portal.hr/radiovalovi-u-sluzbi-ljepote/8314/