objavljeno 06.01.2021. 08:31:00
RADIONICE

Radionica 'Digitalni vokabular'

Radionica 'Digitalni vokabular' pod vodstvom Maje Kolar, Tine Ivezić i Damira Prizmića održat će se 11. siječnja, od 16 do 19 sati, preko Zoom platforme

Digitalni vokabular
Digitalni vokabular (Arhiva)

Radionica oblikovanja digitalnog jezika ispitati će kulturološki značaj upotrebe novih tehnologija u svakodnevnoj komunikaciji unutar virtualnih sredina te povratno utjecaj tehnologije na misaone procese, emocionalne sposobnosti i međuljudske odnose na društvenim mrežama i internetu. Analizom alata za komunikaciju i različitih načina njihova korištenja polaznici će razviti vještine kreiranja, komentiranja i komuniciranja slikom, razumijevanje značenja znakova i simbola te njihovu primjenu u različitim medijima. Na radionici će se izrađivati serije simbola, stickera i/ili gif animacija.

#digital-vocabulary, #digitani-vokabular, #digital-vocabulary-workshop, #custom-sticker-design, #design-sticker, #expression, #visual-expression, #gesture, #emotion, #emoji-workshop, #custom-emoji, #digital-natives, #digital, #workshop, #fun, #made

Maja Kolar rođena je u Zagrebu 1988. godine. Dizajnerica je čija je produkcija usko vezana uz umjetnički istraživački rad, izložbene koncepcije i socijalni dizajn. Po završetku Konstfack University of Arts and Crafts u Stockholmu suosniva dizajnerski kolektiv Oaza gdje aktivno sudjeluje na realizaciji projekata poput 'Dizajnerice 1930-1980' i 'Projekt Ilica' te razvoju kolekcija 'S ruke na ruku' i platforme 'Made in: Crafts and Design Narratives'. Istaknutije istraživačko djelovanje broji višegodišnje inicijative poput 'Forum for Future Museum', 'Utopian Collective', 'Serendipity Searcher' te 'Digital Garden Manifesto' nastale u sklopu međunarodnih suradnji. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Tina Ivezić rođena je Zagrebu 1982. godine. Nakon studija vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu radi kao freelance dizajnerica pretežno u sferi kulturne produkcije. 2013. godine suosniva Umjetničku organizaciju Oaza (www.o-a-z-a.com). Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Damir Prizmić je freelance dizajner. Djeluje kroz širi spektar disciplina, neke od kojih su dizajn vizualnih komunikacija, dizajn izložbi i interakcija, dizajn produkata, koncepata i alata. Često surađuje s drugim ljudima ispreplićući discipline i otkrivajući nova područja istraživanja i rada. Aktivan je na području edukacije te na promicanju open source kulture. Suosnivač je i dopredsjednik Radione, udruge za razvoj DIY kulture temeljene na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije te član Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Vodio je više radionica za djecu i odrasle.

Prijaviti se možete na e-mail edu.radiona.org@gmail.com do nedjelje, 10. siječnja točno u ponoć. Svakako napišite nekoliko rečenica o sebi te navedite razloge prijave. Radionica je besplatna.

06.01.2021. 08:31:00
http://m.metro-portal.hr/radionica-digitalni-vokabular/129633/