objavljeno 09.05.2008. 00:32:43

Radikali: Sa Šešeljem ćemo formirati vlast

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Reuters)

Srbijanski predsjednik Boris Tadić oštro je jučer, uoči početka predizborne šutnje, upozorio svoje političke rivale da poslije parlamentarnih izbora koji se održavaju u nedjelju, neće doći do formiranja Vlade čiju bi okosnicu činili Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija.

Naglasio je i da njegov donedavni koalicijski partner Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice ima izgleda da s njegovom Demokratskom strankom formira vladu, ali da ni u kojem slučaju neće određivati tko će sjediti na čelu te vlade.

“Obećavam vam da Vojislav Koštunica više nikada neće biti premijer.”
Boris Tadić
predsjednik Srbije

- Obećavam vam da Vojislav Koštunica više nikada neće biti predsjednik vlade Srbije - rekao je Tadić Istovremeno, vođa Šešeljevih radikala Tomislav Nikolić pobjedonosno je izjavio da 12. svibnja očekuje poziv Koštunice i DSS-a na razgovore o formiranju nove vlade te poručio da je njegovu šefu, haškom optuženiku Vojislavu Šešelju mjesto u toj vladi.

Šešelj jedva čeka da se počne baviti politikom - izjavio je Nikolić. Predizborne ankete prognoziraju pobjedu Srpske radikalne stranke. (MB) 

09.05.2008. 00:32:43
http://m.metro-portal.hr/radikali-sa-seseljem-cemo-formirati-vlast/6939/