objavljeno 15.02.2008. 01:34:06

Putokazi otkrivaju nove tajne plesa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Ostojić)

Novi singl Putokaza, poznate ženske pop skupine iz Rijeke, bit će, obećavaju iz grupe, pravo je iznenađenje za sve poznavatelje dosadašnjeg rada skupine. Znakovito nazvan ‘Output’, singl je dojmljiv iskorak s prepoznatljiva zvučnog teritorija skupine.

Odlučujući se za avanturu kretanja izvan svojih dosad utabanih putova, Putokazi novim izdanjem potcrtavaju spremnost za još dublje, ambicioznije istraživanje plesnih voda suvremene pop glazbe. U ovom slučaju uzbudljive eksperimentalne elektronike, po čemu su

Putokazi, u audio i vizualnom smislu, i prije bili korak ispred ostatka scene.

Potakne li ono što uđe u slušateljske uši nad pojedinim glavama upitnike, bit će to, kažu, dobar znak.

‘Output’ je zajednički autorski rad Iztoka Turka (Videosex, Laibach, Rotor) i osobe zagonetna identiteta, čije ime će, odlučile su cure, biti otkriveno kad za to dođe pravi trenutak.

Singl prati video spot u realizaciji Kreativnog odjela i japanskog  animatora Hitoshi Akayame s tokijskog Sveučilišta Tamagawa. Suradnja japanskih i hrvatskih autora cijelom projektu daje globalni karakter i kompliment je novoj glazbi Putokaza.

Singl ‘Output’, koji najavlje i novi album, se u eteru Otvorenog radija pojavljuje 22. veljače. Nimalo slučajno. To je datum početka Putokaza - 22. veljače je 24. rođendan Putokaza. (MP) 

15.02.2008. 01:34:06
http://m.metro-portal.hr/putokazi-otkrivaju-nove-tajne-plesa/3046/