objavljeno 03.01.2017. 17:02:00
BRAVO

Pula jedna od top 20 svjetskih destinacija za 2017.

Britanski The Telegraphu članku navodi sve posebitosti 3.000 starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja

Veliko priznanje za Pulu
Veliko priznanje za Pulu (Arhiva)

Poznati međunarodni portal The Telegraph, koji se obraća milijunskom čitateljstvu, prepoznao je Pulu kao jednu od 20 najboljih svjetskih destinacija koje bi trebalo posjetiti u 2017. godini.

Britanski The Telegraphu članku navodi sve posebitosti 3.000 starog grada koji diše rimskom i habsburškom poviješću te se promovira kao idealno mjesto za ljubitelje stjenovitih obala i ronjenja. Posebnu su pozornost dobili i pulski Svjetleći divovi koji stvaraju novu prelijepu noćnu vizuru grada, a osim toga, čitatelje se upućuje i na bogatu gastronomsko i vinsku ponudu cijele Istre.

Britanski portal, također, svojim čitateljima preporučuje i način na koji je najlakše posjetiti najveći istarski grad, pa tako napominje kako će British Airways započeti svoje letove između londonske zračne luke Heathrow i Pule u srpnju ove godine.

Pulski je turizam protekle godine srušio sve dosadašnje rekorde. U zračnom je prometu po prvi puta u povijesti premašena brojka od 400.000 putnika, a svjedočimo i velikom povećanju noćenja od čak 11 posto. Također, ovdje je potrebno istaknuti i sveukupno čak 16 posto više dolazaka gostiju iz Europe i cijelog svijeta koji su prepoznali raznolikost turističke ponude Pule, grada s više od 1.000 manifestacija godišnje.

Na Telegraphovoj listi najatraktivnijih turističkih destinacija za posjetiti našli su se još i Čile, Španjolska, Kanada, Indija, Novi Zeland, Danska, San Francisco, New Orleans, Mongolija, Peru, Francuska, Finska, Rusija, Bermudi, Njemačka, Austrija i Zambia.

03.01.2017. 17:02:00
http://m.metro-portal.hr/pula-jedna-od-top-20-svjetskih-destinacija-za-2017/102292/