objavljeno 13.04.2010. 16:23:19
FIGHT CLUB

Prvi Fight Club u Zagrebu

Centar za kulturu i film August Cesarec domaćin je prvog obračuna Hrvatske udruge web developera

Fotografija vijesti

U Zagrebu će se 18. travnja 2010. u 18.00 sati u Centru za kulturu i film „August Cesarec" (Teatar Exit) po prvi puta održati Fight Club u organizaciji Hrvatske udruge web developera CROWD.

Fight Club je nastao na ideju Lili Rodić kao projekt koji će pomoći u promociji internetske kulture i novih medija odnosno tehnologija, s ciljem da na periodičnim događanjima educira ali i zabavi široku javnost. Fight Club je zamišljen kao sukob ideja, proizvoda, tehnologija, proizvođača iz slične ili iste niše koje će zastupati fighteri podijeljeni u dva ili više tabora.

Lili Rodić, predsjednica CROWD kaže: "Udruga CROWD u 2010. godini planira nastaviti niz besplatnih događanja za sve zainteresirane pravne i fizičke osobe. Događanja pod nazivom Fight Club su zamišljena kao spoj zabavnog i edukativnog programa, kako bismo široj javnosti besplatnim događanjima pružili uvid u moderne tehnologije i medije. Cilj Fight Cluba je okupljanje svih onih koje zanimaju nove tehnologije, bilo da su profesionalno vezani uz njih ili samo žele nešto naučiti na zabavan i pristupačan način. Osim edukacije, značajan dio ovog događaja trebalo bi biti druženje i umrežavanje, razmjena kontakata te upoznavanje novih poslovnih partnera".

O Fight Clubu

Na svakom Fight Clubu predstavnici dvije suprotstavljene grupe (vrsni poznavatelji materije) i moderator (osoba iz javnog života, po mogućnosti neodlučna u dvoboju) vode verbalni dvoboj.

Ana Keglović Horvat, dopredsjednica CROWD-a kaže: "Timove na Fight Clubu sačinjavaju 2 - 4 borca, sastavljenih iz redova poznatih evangelista ovih uređaja, predstavnika proizvođača, osoba iz javnog života, ali i osoba koje su samo obični korisnici, na dnevnoj bazi. Očekujemo da će članovi timova svoja znanja i iskustva u korištenju uređaja prezentirati na zanimljiv i zabavan način, te potaknuti publiku na sudjelovanje. Članove oba tima predstavit ćemo tijekom idućeg tjedna na našim web stranicama kratkim prikazom njihovih osobnosti i preferenci u izboru mobilnog uređaja."

Publika u dvorani podijeljena je u tri sektora: dva za pobornike suprotstavljenih strana i treći neodlučni, a po okončanju Fighta prebrojavat će se konvertiti. Publici je omogućeno sudjelovanje, navijanje, gađanje stress lopticama, izigravanje tribunala putem megafona i sve ostalo što moderator dozvoli.

Fight Club će posjetiteljima prikazivati pozitivne i negativne strane zastupljenih tehnologija ili stavova te im dati pogodnost da isprobaju tehnologije ili proizvode o kojima se tom prilikom raspravlja. Posebno se stavlja naglasak na atraktivnost govornika, programa i stvaranja show programa u kazalištu (scenografija, light show, razglas, režija...). Čitav događaj popratit će video stream uživo na internetu, te twitter wall (Wall of Silver) CROWD-ovca Domagoja Pavlešića.

Predviđeno trajanje događaja je 3-4 sata, uz pauzu za networking sudionika i posjetitelja, a učestalost događaja je po jedno događanje svaka dva-tri mjeseca, odnosno četiri godišnje. Idući Fight Clubovi bit će vezani uz druge događaje koje organizira ili suorganizra CROWD i obogaćeni gostovanjima eminentnih stručnjaka. Fight Club će stalno biti prisutan kroz društvene mreže, aktivnosti na web stranicama udruge i objave za medije CROWD-a.

Financiranje ovog edukativnog i neprofitnog događaja ovisi i o prikupljanju donacija sponzora, pa smo posebno zahvalni na pomoći koju nam pružaju: Tportal, T-HT, Poslovni dnevnik, T-HT, Ador, Imago, Novi kod, Centar za kulturu i film „August Cesarec", Teatar Exit i mnogi drugi pojedinci. Oni koji na bilo koji način mogu i žele podržati Fight Club, mogu se javiti na core@crowd.com.hr ili na niže navedene kontakte.

Fight Club 1

Prvi Fight Club, koji se održava 18. travnja 2010., sukobit će evangeliste dva najpoznatija smartphone uređaja današnjice, te stoga nosi naziv: iPhone vs. BlackBerry. Imena članova suprotstavljenih tabora bit će objavljena idućih dana na stranicama organizatora www.crowd.com.hr.  

Rok za prijavu posjetitelja je 17. travnja 2010. godine, ukoliko se broj prijavljenih ranije popuni, prijave će se zatvoriti radi ograničenog broja posjetitelja u dvorani. Sudjelovanje je besplatno a, obrazac za prijavu nalazi se na web stranici www.crowd.com.hr. CROWD se obvezuje na zaštitu tajnosti podataka prijavljenih osoba.

O organizatoru Fight Club događaja

Hrvatska udruga web developera CROWD nevladina je i neprofitna udruga čiji je cilj i svrha promicanje i razvoj položaja web developera i svih drugih profesija i profesionalaca koji se bave internetom, razvojem weba, aplikacija, web servisa, web dizajnom, on-line promocijom, marketingom, društvenim medijima, serverskim smještajem, consultingom i ostalim uslugama iz područja web developmenata, kao i promicanje informacijskih tehnologija, informacijskog društva, širokopojasnog interneta, povezivanja građana i državne uprave putem informacijskih tehnologija, promicanje načela e-inkluzije, e-demokracije i e-uprave.

Organizaciju CROWD Fight Club događaja usmjerava volonterski Upravni odbor u čijem sastavu su predsjednica Udruge Lili Rodić, dopredsjednici Željko Glavor i Ana Keglović Horvat, te članovi odbora Marko Rakar, Ana Radovčić i Nataša Novosel.

CROWD pratite i potražite na: Facebook http://www.facebook.com/crowdhr, Twitter @crowdhr, YouTube crowd.hr, Flickr crowd.hr i LinkedIn grupi CROWD / Croatian Web Developers

13.04.2010. 16:23:19
http://m.metro-portal.hr/prvi-fight-club-u-zagrebu/37761/