objavljeno 23.01.2010. 13:03:27
JADRANKA KOSOR:

Prve rezultate mjera za spas gospodarstva očekujemo do kraja veljače

Vlada priprema i mjere za tvrtke koje su u velikim problemima, a kojima nisu namijenjeni krediti fonda jamstvenog fonda za pomoć

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/Cropix)

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako prve konkretne rezultate mjera za spas gospodarstva očekuje do kraja veljače. Prema riječima premijerke Vlada RH, paralelno s modelom jamstvenom fonda za uspješne tvrtke kojima treba pomoć u izlasku iz krize, priprema i mjere za tvrtke koje su u velikim problemima, a kojima nisu namijenjeni krediti iz tog fonda.

"Najavila sam da ćemo sljedeći tjedan na Vladi donijeti konkretne kriterije za dobivanje kredita i zakon o jamstvenom fondu, te na temelju tih odluka očekujemo prve rezultate za konkretne tvrtke već sredinom veljače, a svakako prvi efekat mjera do kraja veljače", izjavila je predsjednica Vlade Jadranka Kosor novinarima na Cvjetnom trgu, gdje je bila nazočna obilježavanju 3. Dana mimoza posvećenog prevenciji raka vrata maternice.

Upitana o mogućem odlasku Hrvoja Vojkovića, člana HSLS-a, sa čelnog mjesta Croatia osiguranja te prijetnjama koje joj je navodno, prema pisanju medija, uputio zbog toga, predsjednica Vlade odgovorila je kako to, u trenutku kada radi važne poslove, ne može biti tema. Ponovila je kako ne želi ulaziti u probleme pojedinih stranaka, te da je Vojković jučer u medijima dao "dobru izjavu" da nikakvih prijetnji nije bilo.

Premijerka Kosor je kazala i kako je Vlada RH ponovno za glavnog državnog odvjetnika predložila Mladena Bajića jer smatra da je dobro obavio svoj posao.

"Dali smo obrazloženje i predlažemo da nastavi raditi svoj posao u skladu s poznatom činjenicom da borba protiv korupcije mora biti borba do kraja, bez ostataka i bez zaštitećnih po bilo kojoj osnovi", istaknula je.

Predsjednica Vlade potvrdila je i da se sastala s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, ali da na tom sastanku nije bilo govora o izmjenama zakona o prebivalištu. Bio je to tehnički sastanak o pripreme vodstava dviju stranaka za 20-ak dana, dodala je.

"Razgovarat ćemo o puno važnih tema za obje stranke i otvoriti sva važna pitanja, uključujući i ono o potpori Hrvatske i HDZ-a opstojnosti BiH kao jedinstvene države triju konstitutivnih naroda", rekla je premijerka Kosor. (hina/metro-portal)

23.01.2010. 13:03:27
http://m.metro-portal.hr/prve-rezultate-mjera-za-spas-gospodarstva-ocekujemo-do-kraja-veljace/31285/