objavljeno 04.12.2013. 08:02:00
WTF?!

Prosvjetarima isplata naknada u siječnju!

Ministarstvo je odgovorilo sindikatima prosvjete da im ne može isplatiti naknadu za prijevoz i prekovremene sate do kraja prosinca, pa je isplata odgođena za 20 dana

Love za isplatu nema ...
Love za isplatu nema ... (Arhiva)

Naknada za prijevoz neće biti isplaćena ni zaposlenicima Ministarstva, agencija u sustavu obrazovanja i znanosti, visokim učilištima, niti institutima, kojima se prekovremeni sati već odavno ne isplaćuju, navodi se u priopćenju.

Djeci svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti koja ostvaruju pravo na dar za djecu bit će u pojedinačnom iznosu od 500 kuna isplaćen u prosincu, najavljuju iz Ministarstva.

Kako se radi o ukupnom iznosu od oko 23 milijuna kuna koji je identičan mjesečnom trošku naknade za prijevoz, Ministarstvo je odlučilo u isplati troškova dati prednost djeci s obzirom na činjenicu da će troškovi prijevoza biti namireni u prvom tjednu siječnja te nitko neće biti zakinut za svoja prava.

"U svjetlu negativnih makroekonomskih kretanja, u izmjenama i dopunama Državnog proračuna za 2013. godinu Ministarstvu znanosti, obrazovanju i sporta odobreno je povećanje rashoda za 580 milijuna kuna. Uz dodatne uštede koje je Ministarstvo iskazalo na ostalim rashodima, u iznosu od 102 milijuna kuna, osiguran je novac za isplatu plaće svim zaposlenicima u sustavu znanosti i obrazovanja za mjesec studeni s isplatom u prosincu", podsjećaju iz Ministarstva.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod pozvao je danas premijera Zorana Milanovića da Vlada na sjednici u četvrtak donese odluku da se zaposlenicima u osnovnom i srednjem školstvu iz proračunske pričuve isplate troškovi prijevoza na posao.

Jovanoviću su tužbama zaprijetila dva sindikata osnovnog i srednjeg školstva. Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske poručili su mu da, ako odmah ne isplati troškove prijevoza i prekovremenog rada za prosinac, može očekivati masovne tužbe i kaznenu prijavu.

04.12.2013. 08:02:00
http://m.metro-portal.hr/prosvjetarima-isplata-naknada-u-sijecnju/81957/