objavljeno 14.07.2009. 07:41:24
rješenje?

Pronađen vozač koji je usmrtio Glavana?

Više osoba na policiji zbog pogibije Darka Glavana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Varaždinska policija razgovarala je jučer s više osoba koje bi se mogle dovesti u vezu s prometnom nesrećom u kojoj je u Varaždinu poginuo likovnog i glazbeni kritičar Darko Glavan, no još uvijek nitko nije uhićen i kazneno prijavljen, doznaje se večeras u PU varaždinskoj.

Krtanjek nije želio precizirati s koliko osoba je policija razgovarala. Kazao je da je u tijeku intenzivna kriminalistička obrada u koju je uključen velik broj policajaca i tijekom koje je pregledano nekoliko vozila.Krtanjek očekuje da će se nešto više o rezultatima obrade znati sutra.

Glasnogovornica varaždinske policije Marina Kolarić također je izjavila da još uvijek nitko nije uhićen i osumnjičen za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Darko Glavan, povjesničar umjetnosti, glazbeni i likovni kritičar i publicist poginuo je u noći s nedjelje na ponedjeljak dok je pješačio županijskom cestom između Varaždina i Turčina, nakon koncerta Carlosa Santane na Radar festivalu. Nepoznati vozač koji ga je usmrtio oko kilometar i pol od stadiona Varteksa na kojem je održan koncert pobjegao je s mjesta nesreće.

Lokalno stanovništvo prijavilo je teško oštećeni džip skriven u žbunju, a neslužbeno se doznaje da je vozač 46-godišnji američki državljan, koji je priznao nesreću.

14.07.2009. 07:41:24
http://m.metro-portal.hr/pronadjen-vozac-koji-je-usmrtio-glavana/19471/