objavljeno 24.05.2009. 00:02:00
FAKI

Program FAKI-ja za nedjelju, 24. svibnja

I još dosta dobrih stvari ostalo je za pokazati

Fotografija vijesti

Program FAKI-ja za nedjelju, 24. 05. 09.:

16:00 - 20:00
MINISTARSTVO PSIHODELIJE
ChilliBar

glazbena čitaonica s cirkuskim elementima, čilaut na nasipu

gdje: Savski nasip kod Močvare

Sviraju: Sretni Edi & Indra
Performeri by DZIU MEDIKA

18:00
BURKE, Samobor
3+1 Gratis

gdje: Močvara

Plesna grupa Burka svojim je predstavama već sudjelovala u okviru programa Faki Festivala.
Radi se o lutkarsko glazbenom performansu - prezentaciji lutaka i vizualizaciji glazbe Toma Waitsa, Boba Dylana i Jimmyja Hendrixa + glazbeni kolaž Očka Čitaćirka.

20:00
SPITFIRE COMPANY, Češka
Svijet osuđenih / The World of Condemned

gdje: Močvara

Spitfire Company je progresivna grupa fizičkog i plastičnog teatra. Glavna dramaturška svrha je pokazati ljudsko biće u vrlo ograničenoj situaciji. Osobu koja vrlo često mora prebroditi svoj vlastiti strah i na kraju se boriti za svoju slobodu. Fizički teatar s nadrealnim darom za truleće društvo koje je odlučilo da uništi samo sebe. Svaka je izvedba originalna slika Jana Mika. Mi glumimo da ubijemo vrijeme, da ubijemo sebe. Mi mrzimo druge zato što ne možemo voljeti, ne možemo voljeti jer mrzimo sebe.

The World of Condemned je dio projekta New Web 2009

22:00
KLOPKA ZA PIONIRA, Pančevo, Beograd

gdje: Močvara
Promocija novog albuma „Dodole". www.klopkazapionira.net

U nastojanju da iskorači iz okvira popularne muzike, Klopka za pionira je razvila neobičan izraz zasnovan na improvizaciji, kreativnom tretmanu instrumenata, primjeni buke i suradnji čovjeka i mašine. Posebno važnu ulogu u njihovom zvuku imaju angažirani tekstovi interpretirani na ekspresivan način. Muzika Klopke za pionira je često opisivana kao neprihvatljiva, pretežno zbog prevelike buke, disonantnosti, neugodnog vokala, ali i neugodnih tema o kojima govori. Ipak, možda baš zbog svog hrabrog pristupa izrazu i zbog kretanja putovima kojima nitko ne ide, Klopka za pionira je stekla velik broj poštovatelja i neku vrstu kultnog statusa čak i među onima koji je ne podnose.


 

24.05.2009. 00:02:00
http://m.metro-portal.hr/program-faki-ja-za-nedjelju-24-svibnja/17927/